Sports Press Photo/ddp Usa/profimedia
TRAŽENA ROBA

Donedavno najveća Dinamova želja na korak do transfera karijere: Legenda ga otima i dovodi u Premier ligu?

Osim Engleza, navodno ga žele i njemački, francuski te portugalski klubovi
Piše: SNObjavljeno: 18. travanj 2023. 21:33

Dinamo je otprilike godinu dana radio na dovođenju stopera Züricha Bećira Omeragića, no sve je izglednije da 21-godišnjak ipak neće sletjeti na Maksimir. Prema pisanju švicarskih medija, Omeragića želi francuski Montpellier, no oni nisu jedini koji su interesantni mladom braniču.

Prema pisanju francuskog Foot Mercata, osim Montpelliera, Omeragića traže i Hoffenheim, Augsburg, Braga, dva druga neimenovana francuska kluba i engleski Burnley koji je već osigurao promociju u Premier ligu iduće sezone pa će Omeragić imati težak izbor ovoga ljeta.

Dinamo bi se, ako mu je Omeragić uopće još uvijek u kombinacijama, a neke informacije govore da nije, s navedenim klubovima teško nosio. U toj cijeloj toj priči posebno se ističe Burnley kojeg vodi Vincent Kompany koji će na raspolaganju imati velik novac za pojačanja.

Tu im je za oko zapeo baš Omeragić koji je do sada igrao samo u švicarskoj ligi, no pokazuje veliki talent, a upisao je i četiri nastupa za švicarsku nogometnu reprezentaciju. U Burnleyju ga vide kao odlično rješenje za duži period i vjeruju da bi nakon prilagodbe mogao napraviti razliku u obrambenoj liniji.

Prema Transfermarktu vrijedi 4.5 milijuna eura, no jasno je da i Burnley, ali i klubovi poput Hoffenheima, Brage i Augsburga nemaju nikakvog problema s plaćanjem i dvostruko veće cifre. U eventualnoj utrci s njima Dinamo neće imati šanse pa će se Modri vjerojatno okrenuti drugim rješenjima.

Linker
19. travanj 2024 09:58