Georgij Sudakov

 FLAVIU BUBOI Nurphoto Via Afp
PRAVI DRAGULJ

Donedavno se krio u bunkeru s trudnom suprugom, a nakon posljednje izvedbe za njega se otima pola Europe

Novi veliki talent krije se Šahtaru, a vrijednost će mu nakon posljednjeg nastupa osjetno narasti
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 03. srpanj 2023. 11:59

Igrač odluke za Ukrajinu u četvrtfinalu Europskog prvenstva U-21 je dječak koji se do samo prije godinu dana skrivao u skloništima, a sada je na putu da postane nova europska zvijezda, piše Slobodna Dalmacija.

Ukrajina je preokretom svladala Francusku 3:1 i plasirala se u polufinale, a posebno je zasjao 20-godišnji Georgij Sudakov s dva pogotka. U polufinalu ih čeka Španjolska.

Sudakov trenutno igra za Šahtar iz Donjecka ali već se naveliko priča o njegovom mogućem idućem klubu, a zainteresiranih ne nedostaje. Vrijednost mu je procijenjena na "samo" 11 milijuna eura, ali će mu sigurno porasti nakon fenomenalnih nastupa u posljednje vrijeme.

Sudakov bi mogao biti novi veliki transfer za Shakhtar nakon što je Mudryk prodan u Chelsea za 100 milijuna eura.

Nakon početka ruske agresije na Ukrajinu, Sudakov je bio prisiljen živjeti u bunkeru sa svojom trudnom suprugom Lizom s kojom se oženio nekoliko mjeseci prije.

"Plačem i molim se za ovaj par i za sve mlade igrače i prijatelje koje sam ostavio u Ukrajini i koji su me usrećili u dvije godine. Srce mi je tužno," rekao je prošle godine Fernando Valende, koji je trenirao Georgija od 2019. do 2021. u mlađim uzrastima Šahtara.

Liza i Georgij su u međuvremenu prebrodili sve poteškoće, postali roditelji i najbolje za njih tek dolazi, pogotovo ako Sudakov ostvari transfer, a po svemu sudeći se čini da hoće.

Linker
07. svibanj 2024 08:50