GORAN MEHKEK/CROPIX
SENZACIJA S OTOKA

Doznajemo: Burnley priprema 12 milijuna eura za Dinamovu zvijezdu, sprema se veliki transfer

Sve je izvjesnije da će treći najskuplji igrač svlačionice Modrih na ljeto otići prema Otoku
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. travanj 2023. 15:05

Iz dobro obaviještenih izvora bliskih otočkom nogometu saznajemo da Burnley sprema ponudu za Dinamovog veznjaka i hrvatskog reprezentativca Luku Ivanušeca u iznosu od 12 milijuna eura!

Burnley je vodeća momčad Championshipa, s deset bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Sheffield United, a s čak osamnaest bodova viška u odnosu na trećeplasirani Luton Town, i već su osigurali povratak u Premiership. Kao što smo naveli u uvodu, službena ponuda na maksimirsku adresu još nije stigla, no naši izvori kazuju da je uspostavljena komunikacija dva kluba, te da je taj ljetni transfer dosta izvjestan.

Naravno, ništa se unaprijed ne može tvrditi, jer sasvim je jasno da su preokreti u transfernim poslovima sasvim normalna pojava, no naši informatori govore da bi sve moglo zaista biti riješeno, čak i na samom početku ljetnog mercata. S obzirom na to da su nam isti izvori svojevremeno javili i kad se radilo o transferu Mislava Oršića u Southampton, imamo pravo vjerovati u njihovu vjerodostojnost.

Po njima Ivanušec je velika želja trenera Burnleya Vincenta Kompanyja, najplaćenijeg trenera Championshipa, koji je u klub stigao prošlog ljeta iz Anderlechta, inače sjajnog bivšeg nogometaša, belgijskog reprezentativca koji je najviše utakmica odigrao za Manchester City. Kompany već sprema momčad Burnleya za iduću sezonu u Premiershipu, a Ivanušec mu je jedan od prvih ‘pickova‘.

image

Luka Ivanušec

DAMIR KRAJAČ/CROPIX

Za Luku Ivanušeca Transfermarkt je izvjesio cijenu od 10 milijuna eura, pa bi ova ponuda koja se sprema bila izdašnija za 2 milijuna eura i po našim informacijama Dinamo bi je mogao prihvatiti. Naravno, postoji tu i mogućnost ugovaranja postotaka od budućeg transfera, nekih bonusa... No o tom potom, čini se da je Ivanušec zaista pred transferom života i da bi sljedeće sezone mogao igrati u najjačoj ligi Globusa, u Premiershipu.

Nije to prvi put da se Ivanušec spominje kad se radi o Premiershipu, o tome se pisalo još u zimi 2021. godine, no tada se transfer nije dogodio. Zanimljivo, još dok je bio igrač Lokomotive, Ivanušec je bio na meti Brentforda, tako da ispada da je Otok stalno bio neka moguća buduća sudbina odličnog Dinamovog veznjaka. Čini se da će ovog ljeta to i definitivno postati.

Luka je stalno bio vruća roba kad se radilo o transferima, što i jest logično, s obzirom na njegovu kvalitetu. Uostalom, kad se god pisalo i govorilo o ljetnim transferima modrog kluba baš je on uvijek bio u prvom planu. Ove sezone je jedan od najboljih nogometaša Modrih, ukupno je postigao osam pogodaka, nadodao je i četiri asistencije, često su baš njegove izvedbe bile presudne u pobjedama zg-kluba.

Linker
28. travanj 2024 06:56