Sergej Jakirović

 GORAN MEHKEK/Cropix
NOVE METE

Doznajemo: Dinamo želi dovesti dva HNL dragulja. Je li ovo znak da Modri konačno imaju viziju?

Bilo bi očekivano da u Maksimiru brzo reagiraju jer je zainteresirano više klubova
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 22. prosinac 2023. 15:30

Procurila je menadžerskim kanalima informacija da je Dinamo zainteresiran za nove Lokomotivine dragulje, Marina Šotičeka (19) i Fabijana Krivaka (18). Zna se da je ovaj nadareni, hitri i brzi dvojac, jesenskim igrama privukao pozornost brojnih klubova i bilo bi stoga očekivano da Dinamo brzo reagira i privuče ih u Maksimir.

Logična bi bila i opcija potpisa ugovora sa spomenutim dvojcem, pa ostanak na posudbi u Lokomotivi, gdje bi sigurno igrali i igrački se razvijali.

Realizira li se ta ideja, bio bi to znak da Dinamo ima viziju, da će u siječanjskom prijelaznom roku pogledati prema budućnosti. Na ljeto bi, naime, Plavi u svlačionici trebali imati mlađahne snage Čavlinu, Stojkovića, Kačavendu, Baturinu, Živkovića, Sučića, Perkovića, Vidovića (otkupi li se njegov ugovor od Bayerna), Rukavinu, možda i Šotičeka i Krivaka. I to bi bio lijepi kapital za budućnost.

image

Marin Šotiček

GORAN MEHKEK/Cropix

A kad smo već kod Šotičeka i Krivaka, trebalo bi neke stvari demistificirati. Pojavila se, naime, teza da su obojica, inače izdanci Omladinske škole Lokomotive, "postali igrači" na posudbi u - drugoligašu Jarunu. I kako se ta lažna i promašena teza ponovila već nekoliko puta, vrijeme je da se napišu činjenice.

Dakle, Šotiček je na posudbi u Jarunu prošle sezone odigrao ukupno pet utakmica, od toga samo dvije svih 90 minuta, postigao je dva pogotka. Ove sezone nije odjenuo dres Jaruna. Krivak je, pak, za Jarun nastupio u devet navrata, šest puta prošle sezone i triput u ovom prvenstvu, postigao je jedan zgoditak, samo je dvaput imao punu minutažu. Baš su se, je li, igrački isprofilirali na tim posudbama...

image

Fabijan Krivak

GORAN MEHKEK/Cropix

A za Lokomotivu je Šotiček prošle i ove sezone odigrao 28 utakmica (četiri zgoditka), dok je Krivak u tom razdoblju za Lokose zaigrao 20 puta! Činjenice su, eto, neoborive - i Šotiček i Krivak isključivo su produkti Lokomotivine omladinske škole, kao i trenera prve momčadi kluba s Kajzerice, Silvija Čabraje, koji ih je pogurnuo u udarni sastav. Kao što to stalno radi s nadarenim mladim igračima...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 16:36