TOM DUBRAVEC/CROPIX/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
MODRI SE POJAČAVAJU

Doznajemo koliko bi Brekalo mogao zarađivati u Dinamu, a evo i koliko će Modre na kraju koštati transfer Hoxhe

S nestrpljenjem se čekaju prve pripremne utakmice Modrih na pripremama u Rovinju
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. siječanj 2024. 11:20

Dok se čeka rasplet oko dolaska Josipa Brekala u Dinamo, svi se pitaju tko će biti prvo lijevo krilo kod Sergeja Jakirovića, s obzirom na to da je stigao Arbër Hoxha? Po onome što znamo, “pole position”, ako se doista vrati, imat će - Josip Brekalo! On dolazi kao igrač koji se želi izborniku Zlatku Daliću nametnuti za Europsko prvenstvo, zna se njegova kvaliteta, uostalom, bio je i hrvatski reprezentativac.

Međutim, to ne znači da neće u udarnom sastavu, u nekim utakmicama, igrati obojica. Naime, i Brekalo i Hoxha mogu igrati i na desnoj strani, uostalom, Brekalo je to igrao i u reprezentaciji Hrvatske. Ne samo na desnom krilu, već i na desnom beku. Naravno, u ovom trenutku prvo ime na poziciji desnog krila je Japanac Takuro Kaneko, ali, ponavljamo, Sergej Jakirović sad može miksati do mile volje. Ako dođe Brekalo, ispunjene su mu želje, imat će finu kvalitetu na bočnim pozicijama, A ne treba zaboraviti niti Darija Špikića.

Brekalo gubi 240.000 €

Inače, neki izvori nam kazuju da bi Brekalo, ako finalni pregovori s Fiorentinom budu završeni onako kako se on i Dinamo nadaju, trebao u Maksimiru zarađivati 110 tisuća eura mjesečno, dakle, za šest mjeseci zaradio bi 660 tisuća eura. U Fiorentini je po našim informacijama godišnje zarađivao 1,8 milijuna eura. Odrekao bi se, dakle, ako računamo pola sezone na koliko bi iz talijanskog kluba stigao na posudbu, točno 240 tisuća eura. Eventualnim dolaskom Brekala, zaključio bi se i Dinamov zimski mercato...

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

Kad smo, pak, kod Hoxhe, treba naglasiti i sve parametre tog transfera koji se dogovorio u ponedjeljak. Dakle, ukupna vrijednost transfera je uz sve bonuse i dogovore koje su postigli Dinamo i Slaven Belupo negdje oko 1,8 milijuna eura. Hoxha je plaćen milijun eura, ali u cijeloj igri još su Ante Crnac i Matej Šakota. Naime, njih dvojica u otišli u redove Farmaceuta uz aneks ugovora da Dinamu pripada pravo na novac od budućih transfera te dvojice igrača. Crnac je u međuvremenu otišao u poljski Rakow, ali ZG-klub se zbog dolaska Hoxhe odrekao prava na taj postotak od transfera. Odrekao se i postotka od moguće buduće prodaje Šakote. Međutim, zadržao je pravo prvokupa napadača za pola cijene ukoliko im naravno bude potreban, a Slaven Belupo ga želi prodati.

Pa tako, kad se zbroje sve te cifre, onda je neki grubi izračun da je transfer Hoxhe u plavi dom koštao tih 1,8 milijuna eura. Što na kraju nije daleko od one brojke koju je Slaven Belupo tražio od Dinama, dakle, 2 milijuna eura. Rekli bismo “vuk sit, a ovce na broju”, svi su veseli i zadovoljni.

Odradio liječnički

Nakon što je jučer obavio liječnički pregled, Hoxha se odmah uputio prema Rovinju kako bi se već u večerašnjim satima utorka priključio plavoj ekspediciji . U rovinjskim nevezanim razgovorima saznali smo kako je oduvijek imao samo jednu želju, dolazak u Dinamo. Kad je iz Lokomotive stigao u Slaven Belupo, u veljači 2022. godine, ponuđena mu je plaća od tisuću i pol eura mjesečno! Za tu plaću vjerojatno neki ne bi željeli raditi niti kao konobari. Međutim, Hoxha je prihvatio ponudu, kad su mu predočili za koje novce bi trebao igrati samo je kazao...

- Sve u redu, prihvaćam tisuću i pol eura mjesečno jer znam da ću se nametnuti. Želim igrati u Dinamu!

Odmahivao na sve

Uvijek je samo želio igrati u plavom domu, ništa drugo nije dolazilo u obzir. Zato je i odmahivao na sve ponude koje su stizale i ovog zimskog mercata, pa i na onu najizdašniju, Ferencvarosevu. Arbëru je san bio samo jedan. I nije želio od njega odustati. Novac ga u cijeloj priči nije uopće zanimao, što potvrđuje i ta priča kad je stigao u Koprivnicu.

S nestrpljenjem se čekaju prve pripremne utakmice Modrih na pripremama u Rovinju da bi se vidjelo kako će se Hoxha uklopiti u momčad, drži se da tu neće biti nikakvih problema, te da će već od samog starta novi igrač opravdati sva ulaganja. Kad se radi o motivaciji, onda je jasno da će biti od onih koje Jakirović voli nazivati “raketama”.

Posebna vrijednost

Hoxha je igrač koji bi trebao donijeti novu vrijednost plavoj momčadi. Trener Jakirović prepoznao ga je kao igrača koji je odličan u tranziciji igre, a isto tako svojim nepredvidljivim driblinzima može u igri “jedan na jedan” stvarati višak ukoliko se Modri, što je najčešće, suprotstavljaju čvrstim i zgusnutim obranama. Zato je njegov dolazak baš pravo pojačanje za ovu momčad, za ovaj Dinamo kojeg Jakirović želi napraviti bržim i okomitijim

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 12:09