Federico Pestellini/Panoramic/Profimedia
TEŠKO ĆE GA ZADRŽATI

Dva talijanska giganta priključila su se borbi za Majera, Rennes odbio prvu službenu ponudu

Nije tajna da ga bivši izbornik želi vidjeti u svojim redovima, ali će morati posegnuti u džep
Piše: SN, Dražen AntolićObjavljeno: 06. srpanj 2023. 22:17

Postoji ponuda - rekao je sportski direktor Rennesa Florian Maurice ovog četvrtka u podne za L‘Equipe na temu Lovre Majera (pod ugovorom do 2027.), da bi kasnije priča dobila novi zaplet.

Naime, Francuzi su odbili 25 milijuna eura koliko je Wolfsburg, nekadašnjeg hrvatskog izbornika Nike Kovača, ponudio za usluge veznjaka Vatrenih. Po novinarski kuloarima kruži priča da je osim Wolfsburga zainteresiran i Bayer Leverkusen, ali njihova ponuda još nije stigla u Bretoniju. Ili je još nisu objavili...

Kako doznajemo, radi se i na Majerovom transferu u Serie A, ali u tišini jer sve se može okrenuti u jednom danu. Točno je kako grizu Inter i Milan koji je intenzivno pratio Majera još 2020. i 2021. dok je igrao za Dinamo i prije nego što je za 12 milijuna eura prodan u Rennes.

Francuzi su pisali da Rennes za Majera traži fiksno 30 milijuna eura. To nije velika razlika, međutim, sad opet dopiru glasovi da žele 40 milijuna. Prava tržišna borba.

Osim Wolfsburga, interes je ranije od bundesligaša pokazao i Bayer Leverkusan. Prošlog ljeta prema njemu je udicu bacio Atletico Madrid, koji je ponudio 45 milijuna eura, ali je to Rennes odbio. Očekivao je veliku sezonu od Hrvata kojeg su, međutim, pratile ozljede, a nekad i teško razumljivo nepovjerenje trenera Bruna Genesija, pa je igrao manje nego što je to itko predviđao.

Iz kluba su ranije poručili da Majeru neće stvarati probleme ukoliko bude htio otići iz kluba, ali još uvijek čekaju iznos koji će ih zadovoljiti. Ovaj Wolfsburga to nije napravio.

Linker
30. travanj 2024 21:47