PAUL GREENWOOD/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Paul Greenwood/shutterstock Editorial/profimedia
ODLAZE NA POSUDBE

Dvojica bivših Bijelih prema Turskoj? Jedan se nije snašao na Otoku, drugi nije ispunio očekivanja Bjelice

Nakon neuspješne polusezone na Otoku bivši vratar Hajduka odlučio je potražiti novi izazov
Piše: SNObjavljeno: 08. rujan 2024. 12:12

Nakon polusezone ‘za zaborav‘ u Premier ligi, Ivo Grbić na pragu je prelaska u novi klub. Ako je suditi po ‘turskom Fabriziju Romanu‘, Yağızu Sabuncuoğlu, hrvatski vratar dogovorio je odlazak na posudbu u redove Rizespora.

Grbić je u siječnju potpisao za Sheffield United s kojim ima važeći ugovor do ljeta 2027., međutim nakon neuspješne polusezone, koja je rezultirala ispadanjem kluba u Championship, bivši vratar Hajduka odlučio je potražiti novi izazov. Avantura na Otoku po Grbića je počela jako loše, 28-godišnji povremeni Vatreni već u debiju primio je pet pogodaka. Uslijedili su periodi obilježeni ozljedama i neigranjem, a Premiership stranicu Grbić je zaključio statistikom od 30 primljenih golova u 10 zabilježenih nastupa.

Početak nove sezone označilo je otpisivanje Grbića iz prve momčadi, između vratnica je stao tek u 4:2 pobjedi u EFL Kupu, tako da se mogao baciti na potragu za novim klubom. Prema spomenutom izvoru, Grbića od posudbe u turskog prvoligaša dijeli tek liječnički pregled, koji bi se trebao odviti u nedjelju ili ponedjeljak, prije no što posao bude finaliziran.

A ako je suditi po turskim medijima, još jedan bivši igrač Bijelih čeka na realizaciju posudbe na istoku Europe. Tonio Teklić trebao bi iduću sezonu odigrati u turskom drugoligašu Erzurumsporu. 24-godišnji hrvatski ofenzivni vezni prošlog je ljeta iz Varaždina prešao u Trabzonspor. Pod palicom Nenada Bjelice, ali i naknadnih trenera, nije se pretjerano snašao, pa je zimus otišao na polugodišnju posudbu u Karagumruk. Puno se naigrao nije ni tamo, pa je sada povratak na pravu stazu odlučio potražiti u drugom rangu turskog nogometa.

Linker
08. rujan 2024 12:12