PAUL ELLIS Afp
13-ORICA NA IZLAZNIM VRATIMA

Egzodus u momčadi Manchester Uniteda: Među ‘otpisanima‘ ugledna imena, jednog su nekad zvali ‘novi Iniesta‘

Erik ten Hag jasno je dao do znanja da mu treba pristup igračima većeg kalibra
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 03. lipanj 2023. 14:43

Manchester United želi obnoviti svoju momčad tijekom ljetnog prijelaznog roka nakon uspješnog osvajanja plasmana u Ligu prvaka za sljedeću sezonu.

Erik ten Hag jasno je dao do znanja da mu treba pristup igračima većeg kalibra kako bi se borio za europski naslov sljedeće sezone. United je postavio veznjaka West Hama Declana Ricea kao primarnu metu za ljetni prijelazni rok - kapetan West Hama će sigurno ovog ljeta napustiti londonski klub, piše engleski Daily Mail.

Isti medij identificirao je trinaest igrača koji bi trebali predvoditi egzodus s Old Trafforda.

Prvi na listi je Phil Jones, stoper koji je već potvrdio svoj odlazak iz Uniteda, s obzirom na to da mu ugovor ističe na kraju sezone. Ista je situacija i s Axelom Tuanzebeom, kao i mladim Ethanom Galbraithom, kojeg se nekad uspoređivalo s velikanom Andresom Iniestom.

Mladić se borio da učvrsti mjesto u prvoj momčadi Manchester Uniteda nakon što je debitirao u seniorskoj momčadi u dvominutnoj epizodi tijekom poraza od Astane u Europskoj ligi 2019., ali se ispostavilo da su mu to bile jedine seniorske minute za klub.

Braniči Eric Bailly i Alex Telles neki su od igrača koji su još pod ugovorom. Bailly je odradio posudbu u francuskom Marseilleu kod Igora Tudora, dok je Telles u srijedu podigao pehar pobjednika Europske lige sa Sevillom. Na popisu su od mladića još Brandon Williams i Anthony Elanga. Švedski reprezentativac jedini predstavlja igrača koji ima pristojnu tržišnu vrijednost, pa su tako Crveni vragovi spremni unovčiti krilnog igrača za sumu iznad 10 milijuna eura.

Od stožernih igrača koji su imali značajnije minute spominju se Brazilac Fred, Harry Maguire, Donny van de Beek, Anthony Martial i Aaron Wan-Bissaka. S posudbe se vraća i golman Dean Henderson, koji će gotovo sigurno napustiti klub s obzirom na to da je prvi vratar David De Gea pred potpisom novog ugovora.

Za Freda je zainteresiran trener Fulhama Marco Silva, koji je viđen kako razgovara s Brazilcem na parkiralištu ispred Old Trafforda nakon utakmice klubova. Donny van de Beek mora napustiti klub u potrazi za minutažom, a manjak minutaže ima i Anthony Martial zbog brojnih ozljeda, pa bi se United rado htio i njega riješiti.

image
PAUL ELLIS Afp

Erik ten Hag nedavno je priznao da je Harry Maguire nezadovoljan ulogom u Manchester Unitedu nakon što je pao u izbornom redoslijedu i da se mora odlučiti o svojoj budućnosti, pa je tako on isto jedan od glavnih kandidata za odlazak.

Aaron Wan Bissaka prikupio je interes nekoliko klubova Premier lige i mogao bi napustiti Old Trafford ovog ljeta ako cijena bude prava. David Moyes je među onima koji su zainteresirani za potpis Wan-Bissake. West Ham želi poboljšati svoju obranu ovog ljeta, a Moyes je identificirao Wan-Bissaku kao jednu od svojih glavnih meta s obzirom na njegove nedavne nastupe u Man Unitedu.

Linker
26. travanj 2024 07:35