Mislav Oršić

 Sportimage Ltd/Alamy/Profimedia
KRAJ SAPUNICE

Ekskluzivno: Mislav Oršić sve dogovorio s novim klubom! Evo gdje bi trebao nastaviti karijeru

Preostaje još dogovor oko odštete, ali posao bi trebao biti gotov do kraja tjedna
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 27. lipanj 2023. 12:25

Bacaju Turci "bombe" cijelo ljeto: Ivanušec, Petković, Šunjić, Ćaleta-Car, Žaper... koga se god sjete, taj je nadomak Turske i, pogotovo, Trabzonspora. Da proširimo priču, našli bi se ovdje i Galatasaray i Fenerbahče s Livakovićem (i Petkovićem), po novome je u igri i Perišić, uglavnom, sve nalikuje kao da zažmire i ekskluzive pucaju po princu "APP" - ako prođe, prođe...

Pa ipak, jedna se "ješka" ipak uhvatila. I riba jest velika. Koliko, naime, saznajemo, Mislav Oršić doista jest na radaru Nenada Bjelice i Trabzonspora, i to jest činjenica, koja nam je, dakle, potvrđena. Zarobljen u engleskom frižideru, taj vrijedni i samozatajni 30-godišnjak čeka da ga netko odvede i spasi od otočkog zatočeništva u zlatnom kavezu. Skenirajući mogućnosti, Trabzonspor se odlučio ući u tu priču, sigurno i na mig svoga trenera Nenada Bjelice koji je itekako upoznat s vrijednošću svoga bivšeg igrača, s kojim je zajedničkim snagama u Dinamu pomicao neke povijesne granice i zidove. Istovremeno, Southampton, odnedavno engleski drugoligaš, također želi riješiti taj rebus i vratiti dio uloženog novca. A i Oršić, konačno, očito želi prijeći u jato nekoga tko mu vjeruje i koji je upoznat s njegovim kvalitetama. To su logične osnove, konačno, da se uopće uđe u transfer, u kojem, dakle, sve tri strane imaju svoj jasan igrački i poslovni interes.

Ono što smo također doznali iz vjerodostojnih izvora jest da je Oršićev tabor praktički sve dogovorio s turskim klubom, međutim, ostaje jedna naoko laka, ali prilično zahtjevna operacija - dogovor između klubova. Southampton želi vratiti veći dio uloženoga u plavu ikonu, kojeg su u siječnju Dinamu platili 5,75 milijuna eura, a sada bi, okvirno, tražili četiri milijuna eura odštete. Turci, pritom, poznati kao teški pregovarači ovom prilikom moraju stvari riješiti s hladnim Dancem Rasmusom Ankersenom, koji nema namjeru pregovarati kao na Grand Bazzaru. I to doista jest konflikt pristupa u samome startu. Nema dileme da Bjelica u preslagivanju momčadi sigurno ima i mjesta i interesa dovesti čovjeka koji mu donosi iznimne vrline, zajedno s karakternim osobinama koje cijeni, i da Trabzon realno treba odgovoriti zahtjevima trenera kojem su, uostalom, i namijenili ulogu glavnog za kompletni "makeover" momčadi. Turci, međutim, "padaju" na zvijezde, nije im problem iskrcati ogromnu svotu za nekoga na smiraju karijere, ako ima ime, nauštrb nekoga tko je, realno, u najboljim godinama. I to je ključna prepreka "hepiendu" ovoga posla. Koliko čujemo, sve bi se trebalo znati najkasnije do kraja tjedna - dotad će se definitivno znati hoće li osvajač bronce i u Kataru i vlasnik jedne od najprepoznatljivijih "praćki" u ovom dijelu Europe pojačati Bjeličinu momčad.

Kako se god, međutim, ta storija okončala, jasno je da je novi susret Dinama i Oršića više navijačka maštarija, nego iole realan scenarij. Jer, ako neće Trabzon, ima još klubova koji žele Oršića i pritom su voljni Southamptonu ponuditi "deal" koji će biti zadovoljavajući po sve strane. A Dinamo tu teško može parirati, koliko bi god svi željeli da se ostvari taj romantični scenarij. Uostalom, "modri" se cijelo ljeto okreću drugim rješenjima, shvaćajući da je ovaj transfer praktički neostvariv. Jedina mogućnost je da Oršić kraj "mercata" dočeka kao igrač "svetaca". Tada bi se možda otvorila neka opcija, međutim, iz današnje perspektive i to djeluje kao teško ostvariv scenarij. Nije, naravno, nemoguć, prijelazni rokovi puni su senzacija, ali ova bi doista bila SF film.

Linker
11. svibanj 2024 16:05