ADRIAN DENNIS/Afp
TRAŽENA ROBA

Englez tjera Artetu da zbog hrvatskog reprezentativca sruši rekord: ‘Igrat će Ligu prvaka, bio bi savršen‘

Dolazak Nicolasa Pépéa iz Lillea prije četiri godine za 80 milijuna eura klupski je rekord
Piše: SNObjavljeno: 08. svibanj 2023. 09:02

Nakon što je Arsenal "prepustio" vodeće mjesto Premier lige Manchester Cityju, Mikel Arteta i društvo već počinju kovati planove za iduću sezonu. Osim što im je na radaru bio i Josip Šutalo, Topnici bi oko mogli baciti na još jednog mladog hrvatskog braniča.

Joško Gvardiol privukao je pažnju svih europskih velikana nakon sjajnih nastupa u katarskim pustinjama, a u utrku za 21-godišnjeg polivalentnog braniča trebao bi se uključiti i klub iz sjevernog Londona, barem prema riječima engleskog novinara Paula Browna.

- Trebali bi krenuti po Gvardiola. Bio bi savršen. Ne znam hoće li doći, ali Arsenal će iduće sezone igrati Ligu prvaka, možda čak i osvoje prvenstvo ove sezone. Bit će sigurno atraktivan klub, zašto ne bi poslali ponudu? - rekao je Brown za GiveMeSport.

image
Ozan Kose/AFP/Profimedia

Naravno, najveća preperka za Artetine trupe bila bi odšteta, s obzirom na to kako će Leipzig za njega vjerojatno tražiti iznos veći od 100 milijuna eura. Ujedno, krene li Arsenal u realizaciju tog posla, značilo bi to kako su spremni srušiti najveći ulazni transfer u povijesti kluba. Prvo mjesto zasad drži dolazak Nicolasa Pépéa iz Lillea za 80 milijuna eura prije četiri godine.

Linker
26. travanj 2024 05:50