ANTE CIZMIC Cropix
RASPLET VELIKOG TRANSFERA

Evo koliko je Barcelona ponudila za Brozovića, sada je jasnije gdje bi mogla završiti zvijezda Vatrenih

Katalonski Sport danas javlja da je vodstvo kluba s Camp Noua poslalo prvu ponudu za Hrvata
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 24. lipanj 2023. 08:46

Neće transfer Matea Kovačića biti jedini ovoljetni veliki prijelaz nekog vatrenog u redove novog kluba. U Dinamu čekaju prave ponude za Dominika Livakovića, Josipa Šutala, Luku Ivanušeca i Brunu Petkovića, vidjet ćemo kako će se razvijati situacija s njima. Nadalje, brojni europski mediji donose da je transfer Joška Gvardiola iz RB Leipziga u Manchester City već riješena stvar, da su mladi branič i Građani sve dogovorili i da samo još preostaje konačni dogovor između klubova.

Marcelo Brozović, pak, nakon osam i pol godina napušta milanski Inter. Veznjak koji će 16. studenoga proslaviti 31. rođendan na izlaznim je vratima San Sira, iako mu ugovor traje do 2026. godine. Već neko vrijeme za njegove se usluge bore dva kluba, Barcelona i Al Nassr. Plan Katalonaca se zna, Interu bi za Brozovića dali Francka Kessieja, ali problem je u tome što bivši igrač Milana čini se ne želi prijeći u redove gradskog rivala. Još je u siječnju Barcelona željela napraviti trampu, međutim Bjelokošćanin je odbio takav posao.

Barca je nakon završetka sezone već dovela jednog veznjaka, iz Cityja je došao Ilkay Gündogan, tako da je rupa zbog odlaska Sergija Busquetsa barem malo zakrpana, no Xavi želi još. Na popisu su mu bili i Joshua Kimmich (Bayern) i Martin Zubimendi (Real Sociedad), ali problem s financijskim fair-playom onemogućili su njihov dolazak. Jednostavno su za Barcu preskupi.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Xavi bi volio vidjeti Brozovića na Camp Nouu, no nije jedini koji je zainteresiran za njegove usluge. Konkurencija Barceloni je moćna i bogata, s time se nije lako boriti. Za hrvatskog veznjaka je, naime, zagrizao Al Nassr i to vrlo ozbiljno. Cristiano Ronaldo želi uz sebe kvalitetne igrače najviše klase, a Brozović to definitivno jest.

Katalonski Sport danas javlja da je vodstvo kluba s Camp Noua poslalo prvu ponudu za Brozovića u visini od 15 milijuna eura. Teško da će to biti dovoljno s obzirom da Inter, po pisanju talijanskih medija, nije prihvatio ni Al Nassrovu ponudu od 18 milijuna.

Talijani su izvjesili cijenu, prodat će ga ako klub iz Saudijske Arabije plati 25 milijuna eura, dok je Al Nassr za Brozovića pripremio 60 milijuna eura samo za plaću - 15 milijuna eura neto godišnje za četiri sezone. Brojni stručnjaci za transfere i mediji pišu o tome kao nepobitnoj činjenici i rasplet se uistinu čini blizu. Uglavnom, pred Brozovićem je jasna dvojba, koju je možda već u svojoj glavi i razriješio. Novac kakav mu nudi Al Nassr ne može ni izbliza dobiti negdje drugdje, ali sportska strana priča je nešto posve drugo. Glavni adut Barcelone je upravo to, Brozovića mame riječima "stvaramo novu veliku Barcu i tebe vidimo kao jednog od kamena temeljaca".

Neki, poput katalonskog Sporta, tvrde da je Kessie ispao iz igre, da ga Barca više ne želi uključiti u operaciju dovođenja Brozovića već da je spremna Nerazzurrima za njega platiti oko 15 milijuna eura. Pošto se radi o osjetno manjem iznosu od onog koji nude Saudijci, jasno je da je i Interu bliskoistočna opcija puno draža. Čini se da ni Brozoviću baš nije odbojna...

Linker
30. travanj 2024 01:41