Fabrizio Romano

 Fabio Ferrari/lapresse/profimedia
LOVA DO KROVA

Evo koliko zarađuje Fabrizio Romano, najpopularniji stručnjak za transfere mjesečno dobije pravo bogatstvo

Njegova svakodnevna izvješća o transferima postala su vrlo pouzdan izvor informacija
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 28. srpanj 2023. 23:29

Fabrizio Romano, talijanski sportski novinar, postao je prava senzacija nogometnog novinarstva i jedno od neprepoznatljivijih lica u svijetu nogometa. Ovaj tridesetogodišnjak iz Italije stekao je reputaciju najpopularnijeg sportskog novinara na globalnoj razini.

Njegova svakodnevna izvješća o transferima postala su vrlo pouzdan izvor informacija, a njegove riječi nose veliku težinu u nogometnoj industriji.

Glavni izvor njegovih informacija je njegov Twitter profil, gdje ga prati nevjerojatnih 17 milijuna ljudi.

Prema britanskim medijima, Romano zarađuje visokih 80 tisuća eura mjesečno samo od objava na Twitteru. Njegovi pratitelji svakog mjeseca dobivaju stotine tweetova vezanih za transfere, što je dodatno povećalo njegovu popularnost i vjerodostojnost.

Osim svoje online prisutnosti, Romano je često viđen kao gost u emisijama i podcastima posvećenim nogometu. Njegovo mišljenje i uvidi u svijet nogometnih transfera čine ga izuzetno traženim gostom.

Jedna od stvari koja je Romana učinila toliko prepoznatljivim jest popularizacija izraza "Here we go," koji koristi kada je transfer praktički neizbježan i kada su se sve strane složile oko dogovora. Tijekom njegove karijere, ova fraza postala je svojevrsni simbol nogometnih transfera.

Romano je surađivao s raznim uglednim medijima kao što su Sky Sports, The Guardian i CBS. No, danas je postao neovisni novinar. Započeo je svoju novinarsku karijeru 2011. godine, kada je imao samo 18 godina i još pohađao srednju školu.

Linker
14. svibanj 2024 11:10