Jedna od tema razgovora bio je Marin Šotiček

 RONALD GORSIC Cropix
SN DOZNAJE

Evo o čemu se razgovaralo na velikom dogovoru Dinama i Lokomotive: ‘Sastanak je bio vrhunski!‘

Očito jest da će dva jedina zagrebačka prvoligaša i dalje imati korektne odnose kad se radi o suradnji
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. svibanj 2024. 07:27

Kako su Sportske novosti i najavile, u srijedu je održan sastanak između Lokomotive i Dinama. Lokose je zastupao glavni čovjek kluba, direktor Božidar Šikić, dok je Modre predstavljao sportski direktor Marko Marić. Dosta se u posljednje vrijeme raspravljalo o tome kakva će biti buduća suradnja dva prvoligaša iz metropole.

Kao što znate, društvo s Kajzerice je ove sezone bila rak-rana ekipi iz Maksimira na terenu. Nije bilo pardona, a posebno se sjećamo one prve utakmice proljeća, onih 3:0 za Lokomotivu, ogleda koji je skoro Sergeja Jakirovića koštao poraza. Srećom za Dinamo, nije, jer je Profa kasnije odradio sjajan posao i uzeo duplu krunu. Dva zagrebačka kluba dobro su surađivala godinama, bio je posudbi, transfera, uglavnom sve je štimalo na najbolji mogući način. Negdje se provlačila priča da u budućnosti više neće biti tako, da bi odnosi od izrazito toplih mogli postati bitno hladniji. Međutim, na osnovi onoga što smo čuli od šefa Lokosa Božidara Šikića nakon jučerašnjeg sastanka s Markom Marićem, očito se radilo o krivim procjenama...

image

Božidar Šikić

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Ponovno za tjedan dana

- Sastanak je bio super, ugodan i koristan. Nismo doduše ništa konkretno dogovorili, ali o svim temama o kojima smo razgovarali imamo isto razmišljanje. Dogovor je da se opet nađemo za sedam dana, da dodatno razmislimo o svemu o čemu smo razgovarali - kazao nam je za početak Šikić.

Zanimalo nas je naravno o kojim su to temama razgovarali Dinamo i Lokomotiva.

- Jedna od tema bila je naravno daljnja suradnja. Teme su bili i Nikola Čavlina, Lukas Kačavenda, Marin Šotiček...

Fabijan Krivak? Jer u eteru se također pojavila priča da bi Modri biti zainteresirani za njega?

- Krivak u ovom trenutku nije bio tema. Ali naravno, suradnja bi bila obostrana, mi bismo također željeli nekoga iz Dinama. Sada ne bih naravno govorio o imenima, nema smisla, jer smo, kako sam vam rekao, dogovorili idući sastanak za sedam dana. Imam neke ideje, ali bolje da ih sad ne komuniciram - podvukao je direktor kluba s Kajzerice.

S Čavlinom bez problema

Onda je objasnio o čemu se pričalo kad se radi o Čavlini, Kačavendi i Šotičeku.

- Kad se radi o Kačavendi, treba vidjeti na koji način ćemo riješiti tu priču. Njemu sad izlazi posudba u Dinamu, pa moramo vidjeti kako ćemo dalje. Morat ćemo možda zajednički u neki rizik, Kačavenda je još uvijek naš igrač. Čavlina je također igrač Lokomotive, ali imamo gentlemanski dogovor s Dinamom, sve ćemo se dogovoriti. Ako Dinamo ima interes za njega, kod nas neće biti nikakvih problema. Kad se radi o Šotičeku, također trebamo vidjeti, jer Lokomotiva ima i drugih ponuda. Moramo vidjeti interes oba zagrebačka kluba, Dinama, Lokomotive i hrvatskog nogometa u krajnjoj liniji.

I dalje korektna suradnja

Šikić je zaključio...

- Sastanak s Dinamom u srijedu bio je odličan, vrhunski. Sad čekamo sljedeći.

Dakle, očito jest da će dva jedina zagrebačka prvoligaša i dalje imati korektne odnose kad se radi o suradnji. Naravno, na terenu će kao i ove sezone biti drukčije, Lokosima uvijek poraste apetit kad na drugoj strani vide maksimirsku momčad. Ali tako je i sa svima ostalima, najbolji hrvatski klub uvijek je slatka lovina, maksimirske prvake svatko želi “poslati u pakao”. Barem na nekoj utakmici...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. svibanj 2024 07:29