Jose Mourinho, Edin Džeko

 DAMIR KRAJAC Cropix
NOVI PREOKRET

Fenerbahče dovodi novog napadača i šalje Džeku u Hajduk? Bliži se veliki dogovor

Bosansko-hercegovački napadač želi doći na Poljud, a vrijeme će pokazati hoće li se to i ostvariti
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 13. srpanj 2024. 10:55

Turci su se ponovno raspisali o Edinu Džeki. Ovaj put tvrde da je korak bliže Hajduku. Premda je sve što pišu vrlo upitno. Ono što i dalje nije sporno - Džeko želi doći na Poljud, a vrijeme će pokazati hoće li se to i ostvariti.

Sportski direktor Mario Branco rekao je hrvatskim novinarima da Džeko ostaje u Fenerbahčeu, jer jedini napadač kojeg imaju. Međutim, Sevillin Marokanac Youssef En-Nesyri (27) navodno je jako blizu dolaska u Istanbul. En-Nesyri je u prošloj sezoni zabio 16 prvenstvenih golova, te je po stilu igre apsolutno pogodan za Mourinha.

Druga meta Mourinha je Cenk Tosun (33), trenutno igrač Bešiktaša. Tosun ima veliko iskustvo, prošao je i Premierligu, a poznat je kao "razbijač" u suparničkom kaznenom prostoru. Tosun je po svemu zamišljen kao pričuvni napadač Fenera.

U tom bi slučaju Edin Džeko dobio "zeleno" za odlazak i mogući dolazak na Poljud. No, pisali smo da Hajduk mora prodati Pukštasa, ili nekog drugog za barem pet milijuna eura kako bi imao novce za život, a onda i za Džekin dolazak. Kako god, oko Džeke će sljedećih mjesec dana biti svakakvih vijesti, turski novinari se po tom pitanju nikad ne umaraju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. srpanj 2024 10:56