TOM DUBRAVEC Cropix
TRAŽI SE PLAN

Francuzi: Hajduk i PSG dogovorili transfer Luke Vuškovića, veliki talent i dalje u dvojbi?

Zna se cijena odštete, struktura posla, ali igrač traži garancije za minutažu u slavnom klubu
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 17. lipanj 2023. 09:09

Transfer Luke Vuškovića (16) u francuski PSG na korak je do realizacije, javljaju francuski mediji. Prema navodima pojedinih francuskih medija, Parižani su s Hajdukom već dogovorili cijenu transfera kao i njegovu strukturu. Dakle, visina odštete, način isplate i eventualni bonusi, sve bi trebalo biti riješeno sa strane klubova.

Ostaje još uvjeriti mladog stopera Hajduka da je upravo Francuska najbolja destinacija za njega. Navodno se sumnje rađaju u slučaju njegove minutaže.

Vušković je zabrinut koliko će vremena zapravo provesti na terenu s obzirom na njegove godine i konstantnu konkurenciju koja se u PSG-u svakog ljeta dodatno pojačava. Zbog toga mladi Hrvat traži konkretan plan razvoja, kao i garantiranu minutažu.

image
HAJDUK.HR/ROBERT MATIć Hajduk.hr/robert Matić

Transfer Vuškovića u PSG se već ranije spominjao, a tada se govorilo o cifri oko 10 i pol milijuna eura uz potencijalnih 20 posto od iduće prodaje igrača. Vušković je dosad odigrao 11 utakmica za prvu momčad Hajduka i zabio je jedan gol, a bio je i dio mlade ekipe koja je stigla do finala Lige prvaka mladih.

U slučaju da se neki od mogućih bonusa ostvari mladi Hajdukov talent bi trebao postati najunosniji transfer u povijesti kluba, i tako prestići Nikolu Vlašića koji je prodan u Everton za 10.8 milijuna eura. O transferu Vuškovića priča se još od njegovih igara u mladoj momčadi, a prije PSG-a najkonkretniji interes prikazao je Manchester City.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 15:48