Lucas Hernandez (desno)

 ULRICH WAGNER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Ulrich Wagner/imago Sportfotodienst/profimedia
U PROBLEMU JE

Francuzi opet prijete: ‘Nisi dobrodošao! Dođeš li, pokazat ćemo ti da si za nas nepoželjan‘

Novo pojačanje PSG-a bit će neprijateljski primljeno zahvaljujući svojim vezama s rivalom
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 26. lipanj 2023. 17:07

Francuski reprezentativac Lucas Hernandez pred potpisom je za francuski Paris Saint-Germain. Očekuje se da će branič minhenskog Bayerna ovog ljeta zapečatiti 40 milijuna eura vrijedan prelazak u glavni grad Francuske, ali očito se njegov dolazak neće proslaviti među svim navijačima kluba.

Poznato je da ultrasi PSG-a jasno izražavaju svoje osjećaje, što pokazuje neprijateljski prijem koji su posljednjih godina pružili Neymaru i Lionelu Messiju. Sada se čini da će Hernandez biti neprijateljski primljen s nekih strana, zahvaljujući svojim vezama s klupskim smrtnim rivalom Marseilleom.

Na Instagramu je Romain Mabille, vođa grupe, rekao 27-godišnjaku da je nepoželjan u Parizu i da će mu obožavatelji ‘dati do znanja‘ da je tako.

image

Objava navijača PSG-a

INSTAGRAM SCREENSHOT

Veze Hernandeza s Marseilleom proizlaze iz toga što je branič rođen u francuskom gradu, a njegov otac, Jean-Francois, igrao je za Olympique Marseille tijekom 1990-ih.

Štoviše, navijači nisu zaboravili Hernandezove postupke dok je bio dio momčadi iz Münchena koja je pobijedila PSG u finalu Lige prvaka 2020. Optužili su ga da im je trljao pobjedu u lice zbog njegove veze s Marseilleom, iako je Hernandez tvrdio da je u njegovom slavlju bilo zlobe.

Unatoč tome što je rođen u Francuskoj, Hernandez je od četvrte godine odrastao u Španjolskoj i ako dovrši prelazak u PSG bit će to prvi put da je igrao klupski nogomet u svojoj domovini.

Hernandez je karijeru započeo u Atletico Madridu, prije nego što je 2019. prešao u Bayern za tada rekordnu naknadu od 80 milijuna eura. U Njemačkoj je osvojio četiri naslova u Bundesligi i Ligu prvaka, ali nije igrao za klub otkako je ozlijedio koljeno na otvaranju Svjetskog prvenstva u Francuskoj protiv Australije u Kataru prošle zime.

Linker
30. travanj 2024 22:16