ANTE CIZMIC Cropix
VRIJEME ZA RASTANAK

Gattuso ga ne vidi u kombinacijama, Hajduk potvrdio transfer nekad velike nade: ‘Hvala ti na svemu i sretno‘

Vjerovalo se da je to dugoročno rješenje među vratnicama, no to se na kraju nije dogodilo
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 15. srpanj 2024. 19:27

Hajduk i Diósgyőri VTK postigli su dogovor o transferu 23-godišnjeg vratara Karla Sentića koji karijeru nastavlja u mađarskom prvoligašu, piše Slobodna Dalmacija. Službeno je dakle potvrđeno ono o čemu se već ogovorilo početkom srpnja, da će Sentić krenuti dalje s obzirom da nije u najužem krugu kandidata za mjesto vratara Bijelih. Na pripremama su podsjetimo se bili Ivan Lučić, Lovro Kalinić, Toni Silić i Borna Buljan

Sentić je ponikao u Nogometnoj akademiji Libertas. Potom je preselio u Split, te u dresu mlađih uzrasta ‘Bilih‘ stigao i do dresa mlade reprezentacije, a zatim i do mjesta vratara prve momčadi. U završnici sezone 2022./23. trener Ivan Leko je povjerenje dao iskusnijem, Ivanu Lučiću.

Nekadašnja velika nada Hajduka je tako s odigranih 18 službenih utakmica u Hajduku odlučio se za odlazak. Dobio je priliku, ne baš veliku, vjerovalo se da je to dugoročno rješenje među vratnicama, no to se na kraju nije dogodilo. Ostat će ipak zabilježeno da je s Hajdukom osvojio jedan trofej SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

image
VOJKO BASIC Cropix

Inače Sentić je Poljud napustio još prošle godine, nakon što je prvi dio sezone odradio posudbu u mađarskom Diosgyoru, pa potom proljetni dio u kazahstanskom Ordabasyja sada se vraća opet u mađarsku. Ovaj put nije na posudbi, nego je potpisao ugovor s Diosgyorom, a Hajduku će na ima odštete pripasti postotak od njegovog budućeg transfera.

"Karlo, hvala ti na svemu. Želimo ti puno sreće u životu i nastavku karijere", poruka je kluba vrataru na službenoj stranici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. srpanj 2024 19:30