DUJE KLARIC Cropix
ŽELI IGRATI

Gattuso na njega ne računa, još jedan talent napušta Poljud, a ponude stižu iz svih dijelova Europe

Riječ je talentiranom 22-godišnjem veznjaku koji još uvijek nije debitirao za Hajduk u službenoj utakmici
Piše: Ivan RenićObjavljeno: 08. rujan 2024. 09:41

Prijelazni rok je završen za većinu zemalja. Ostalo ih je još samo nekoliko u kojima se može odraditi koji posao. Polako se spušta zastor na ljetni mercato, broje se punti, tko je dobro ‘pazario‘, a tko nije. Mnogi nisu zadovoljni prijelaznim rokom u Hajduku. Stigli su Ivan Rakitić kao najzvučnije pojačanje čitave lige i Abdoulie Sanyang Bamba. Dolaske više ne očekujemo, ali zato odlazaka ima. A bit će ih i još..., piše Slobodna Dalmacija.

Madžid Šošić je, kako doznajemo, na izlaznim vratima Poljuda. Riječ je talentiranom 22-godišnjem veznjaku koji još uvijek nije debitirao za Hajduk u službenoj utakmici. A kako stvari stoje, čini se i da neće. Trener Gennaro Gattuso u sastav ga je uvrstio za četiri utakmice, ali nijednom još nije ušao s klupe. Ni minutu. Bio je u zapisniku na otvaranju sezone protiv Torshavna, te na posljednja tri susreta protiv Varaždina, Istre 1961 i Osijeka.

Prošlu sezonu proveo je na posudbi u Radomlju koju je iskoristio gotovo maksimalno. Nije se zlopatio poput nekolicine drugih. Revno smo u prošloj sezoni bilježili njegov učinak iz kola u kolo slovenskog prvenstva. U 34 ligaške utakmice zabio je 10 golova, još tri je dodao u Kupu, a upisao je i tri asistencije. Sve to za 2.732 vrijedne minute na terenu. Bio je igrač s najboljom prosječnom ocjenom u Radomlju po izboru Sofascorea. Ni odličan učinak bosanskohercegovačkog veznjaka nije spasio Radomlje pretposljednjeg mjesta, a puka sreća i splet okolnosti učinili su da ne ispadnu u razred niže.

Kako bilo, Madžid se vratio na Poljud i s Hajdukom pošao na pripreme. Dobivao je priliku u prijateljskim susretima i iskoristio je za dva pogotka u pet nastupa. Zabio je Rukhu i Širokom Brijegu. I činilo se kako će Gattuso računati na njega u novoj sezoni. U međuvremenu je dobio poziv za A reprezentaciju BiH. No, u dosadašnjem dijelu sezone, kako rekosmo, nije dobio ni minutu.

image
DUJE KLARIC Cropix

Interesa za 22-godišnjeg veznjaka ima. Konkretno, ponude stižu iz Turske, Švicarske, Poljske i Rusije, te je izvjesno kako će Šošić uskoro napustiti Poljud. S Hajdukom je prvog dana srpnja prošle godine potpisao novi ugovor koji vrijedi do ljeta 2026. Među Bijele je stigao prije četiri godine iz Željezničara, a posao je odradio tadašnji savjetnik predsjednika Uprave Mario Stanić. Osim Radomlja, kalio se i u Zrinjskom. Na posudbe mu se, razumljivo, više ne ide. S 22 godine željan je negdje učvrstiti svoju poziciju...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. rujan 2024 09:42