Bruno Petković i suigrači

 Toyin Oshodi/afp/profimedia
DOKAZIVANJE KLASE

Gazdama u Maksimiru bacio ‘rukavicu‘ u lice i poslao poruku: Ja sam vaše pojačanje, ‘show me the money‘

U dvoboju protiv CSKA ponovno je pokazao Upravi da im je najveće pojačanje pred nosom
Piše: Andro PolićObjavljeno: 05. srpanj 2023. 05:55

Dok Frenkie de Jong i Virgil Van Dijk još uvijek sabiru dojmove "praćke" iz produžetaka, koju su nijemo promatrali iz prvog reda u završnici Lige nacija, Bruno Petković 20-ak dana kasnije režirao je novu bravuru. Kockasti dres zamijenio je zlatnim Dinamovim ruhom, a mjesto radnje preseljeno je s kultnog De Kuipa u slovensku šumsku idilu. "Plavi devet" razrezao je obranu sofijskog CSKA, treće momčadi iz posljednje kampanje bugarskog prvenstva, i servirao Mahiru Emreliju jedan od lakših pogodaka u karijeri.

Usput, bacio i novu "rukavicu" Dinamovoj upravi. Pojačanja? To sam ja, poručio je Bruno nogometnim jezikom.

Iako se radilo o znatno manje glamuroznijoj pozornici, napadač hrvatskog prvaka ponovno je dokazao klasu. I to poprilično ležerno, u prvoj utakmici od dolaska na pripreme. Dok se u prethodnim mjesecima nerijetko šuškalo o pregovorima glede produžetka ugovora, tržišnim hodnicima proteklih dana sve glasnije odjekuje i priča o interesu Nenada Bjelice. Nakon što je bivši trener maksimirskog kluba "oteo" Mislava Oršića, u Turskoj želi revitalizirati Dinamov pakleni tandem, koji je na europskoj sceni, prema poučcima iz prošle sezone, na kapitulaciju tjerao i obrane Chelseaja i Milana, a u prošlosti i druge velikane.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

Iako navijači Dinama sve češće, ali i sve nervoznije, osvježavaju novosti s ljetne tržnice, u nadi za službenom potvrdom novih akvizicija u Maksimirskoj 128, najveći dobitak "modrih" za iduću sezonu svakako bi bio Petkovićev ostanak.

S obzirom na to kako se najveći kamen spoticanja, kad je to u pitanju, ogleda u financijskim aspektima suradnje, dobrobiti od njegova ostanka u maksimirskim odajama mogle bi (i trebale) biti neusporedive s eventualnim novčanim gubicima. Nastavkom suradnje, cilj ulaska u elitno natjecanje automatski će poprimiti puno realnija i optimističnija obilježja. Paralelno, u klupsku blagajnu sletjelo bi više od 25 milijuna eura, izbore li Zagrepčani novi plasman u Ligu prvaka.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

Usput, iznos na računu podebljat će se i postotkom od transfera bivših igrača, gdje je najsvježiji primjer transfer sapunica oko odlaska Marcela Brozovića u Saudijsku Arabiju, iz koje će Dinamo inkasirati oko dva milijuna eura. U tom kontekstu, ne treba ni spominjati astronomsku zaradu od skorašnjeg transfera Joška Gvardiola. U prijevodu: stavi li se situacija na vagu, iznos koji Petković potražuje čini se zaista kao - sitnica. Naročito ako se uzme u obzir kako momčad izgleda s njim i bez njega na terenu, ali i činjenica kako će u kolovozu proslaviti već petu godišnjicu od povratka u Maksimir, nakon što je modri dres nosio već kao tinejdžer.

image
Al-Nassr

Štoviše, koristi od njegova ostanka imali bi i kolege iz ofenzivne linije. Tezu će, prema recentnoj epizodi protiv Bugara, potvrditi i Emreli. U prošloj sezoni Petković je isporučio deset asistencija, od kojih su se, naravno, najviše "hranili" suradnici iz napadačkog dijela momčadi: Drmić, Ivanušec, Oršić, Baturina…

Jasno, od podvaljenih lopti profitirati bi mogli i nadolazeći talenti, primjerice, Fran Topić, Bartol Barišić i Gabrijel Rukavina, ali i potencijalna pojačanja u vidu Matije Frigana ili Martína Satriana, koji bi uz 28-godišnjeg suigrača mogli dodatno stasati, možda i pokupiti koju "fintu", savjet o čuvanju lopte, igri s leđima prema golu… Dok se sve češće u kontekstu potencijalnog dolaska spominju strana (i neprovjerena) imena, najveća Dinamova uzdanica za iduću sezonu krije se, praktički, pred nosom, a do službenog isteka suradnje ostalo je manje od godinu dana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 03:59