Željko Sopić

 RONALD GORSIC Cropix
BORBA ZA EUROPU

Gorica već kreće s pripremama za novu sezonu, u tijeku su pregovori za dvojicu bitnih igrača

Ako bi oni ostali u Gorici, bio bi to veliki plus za Sopića, koji cilja i barem tri-četiri pojačanja
Piše: Toni RoićObjavljeno: 12. lipanj 2023. 15:17

Trenirali su dan uoči Božića, kao i zadnjeg dana prošle godine, pa nije čudo da nogometaši Gorice među prvima počinju i ljetne pripreme, u četvrtak, 15. lipnja. Prednost im je što ovaj put ne kreću s posljednjeg mjesta, već od nule kao i svi ostali članovi elitnog ranga, ali trener Željko Sopić u međuvremenu je podigao očekivanja na - europska. Koliko je to realno pokazat će vrijeme, ali Sopićeva ambicija bit će nit vodilja Velikogoričana kada za tri dana krenu u žestoki rad.

S kakvim sve promjenama u sastavu će se Sopić suočiti vjerojatno ni on sam još do kraja ne zna, iako je skicirao planove sa sportskim direktorom Marijom Brkljačom, precizirao koga bi želio zadržati i dovesti, no ljetni prijelazni rok dugo je i neizvjesno razdoblje pregovora, dogovora, različitih kombinacija i preokreta.

Nekoliko špekulacija i nabadanja probilo se u medije u zadnjih desetak dana, ali većina toga daleko je od istine ili realizacije. Stoji tek činjenica da se klub službeno oprostio od Cheicka Keite, Matuša Vojtka i Vinka Petkovića, a isto će se uskoro dogoditi s Joeyem Sukom i Božidarom Radoševićem, kojima je također istekao ugovor. Na toj listi su još Ivan Tomečak i Dino Štiglec, ali oni bi trebali potpisati nove. Daleko najzanimljivija i najneizvjesnija situacija je oko trojca koji su bili na posudbama.

Toni Fruk iz Fiorentine, te Slavko Bralić i Kristian Fućak iz Osijeka nedvojbena su Sopićeva želja i za novu sezonu, ali kako to i izvesti u praksi. Mladi reprezentativac Fruk je na meti brojnih klubova, hrvatskih i inozemnih, iako je za početak najvažnije isposlovati raskid s Fiorentinom, dok su Bralić i Fućak vezani ugovorima za Osijek, koji želi odštetu. Predsjednik Nenad Črnko je spominjao mogućnost prebijanja dugova iz transfera Kristijana Lovrića, kojeg Osijek plaća na rate (1,7 milijun eura ukupno), a završni pregovori s ciljem konačnog dogovora uslijedit će ovoga tjedna.

Ako bi Bralić i Fućak ostali u Gorici, bio bi to veliki startni plus za Sopića, koji cilja i barem tri-četiri pojačanja. Šuška se da su dva već i riješena, ali kako u klubu vlada “omerta” ili zakon šutnje po pitanju prijelaznog roka, bolje je pričekati četvrtak i prvi dan priprema. Sigurni smo da će biti novosti i po pitanju dolazaka, a pogotovo odlazaka iz kluba...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 09:26