Ivan Perišić

 TOM DUBRAVEC/CROPIX
IMAMO POTVRDU

Gotova je najveća saga, Ivan Perišić je novi igrač Hajduka!

Splitski klub će dolazak hrvatskog reprezentativca objaviti najkasnije u ponedjeljak
Piše: Jurica Radić, SNObjavljeno: 19. siječanj 2024. 10:11

Ivan Perišić (34) definitivno dolazi u Hajduk! Čeka se službena objava kluba, ali doznajemo da će najkasnije u ponedjeljak biti prezentacija Perišića u Hajdukovom dresu na Poljudu.

Igrač Tottenhama dolazi u Hajduk na posudbu do kraja sezone s opcijom da potpiše jednogodišnji ugovor za Bijele s obzirom da mu obveza s londonskim klubom ističe krajem lipnja, pa će Perišić nakon toga biti slobodan igrač.

U svakom slučaju, 34-godišnji krilni napadač može već i danas postati Hajdukov, najkasnije za vikend, a u ponedjeljak se čeka na Poljudu.

Sportske novosti prve su prošle godine objavile da je Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić postigao usmeni dogovor s Perišićem i upravom Tottenhama, i to u sklopu posla oko Luke Vuškovića.

Stigao kao 11-godišnji dječak

Perišić će se tako vratiti u klub u kojem je sve počelo. U Hajduku je prošao mlađe uzraste, a nakon toga redom igrao za Sochaux, Roeselare, Borussiju Dortmund, Wolfsburg, Inter, Bayern i Tottenham. Sada će ponovno odjenuti najdraži dres. Iza njega je spektakularna karijra, na kraju koje će žaliti možda samo za činjenicom da nije igrao u Španjolskoj te se tako okušao u svim ligama petice. U karijeri je na klupskom nivou u 465 utakmica upisao 98 pogodaka i 99 asistencija.

Za reprezentaciju je debitirao 26. ožujka 2011. u kvalifikacijskom susretu protiv Gruzije, a od tada je upisao 129 nastupa i 33 pogotka za Vatrene. Zauzima treće mjesto po broju nastupa za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

U Hajduk je Perišić stigao još daleke 2000. kao 11-godišnji dječak. Tijekom karijere nikad nije krio svoju "prvu ljubav" te je ponosno zazivao povratak jednoga dana. Dogodilo se to posebice na dočeku u Splitu 2018. nakon srebrne medalje u Rusiji. Razbuktao je tada Perišić srca navijača Hajduka, a čini se da je sada, gotovo šest godina kasnije, sagi došao kraj.

Ozljeda nije spriječila odluku

Ozbiljnije priče o povratku počele su se formirati još na ljeto 2022., kada je bio na izlaznim vratima Intera. Tada je Perišić ipak odgodio povratak u Split, sa željom da zaigra i u engleskoj Premier ligi. Priča o povratku s vremenom je samo rasla, a sve je eskaliralo ljetos. Zaista se činilo da sve ide u smjeru transfera, prije nego se dogodila ozljeda koljena koja je sve poremetila.

Ipak, nakon razmatranja svih opcija i pregovora s Tottenhamom, Perišić će se napokon vratiti kući, a navijači Bijelih nadaju se da će što prije obući dres Hajduka i ujedno biti spreman za Euro u Njemačkoj.

Linker
05. ožujak 2024 13:31