BORIS KOVACEV Cropix
STIGLA POTVRDA

Gotovo je, Dinamo dan nakon teškog poraza u milijunskom transferu prodao zvijezdu: ‘Bila je čast nositi ovaj grb‘

‘Od danas prestajem biti igrač Dinama i postajem najvjerniji navijač! Klubu želim puno sreće‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. kolovoz 2023. 17:35

Josip Šutalo otišao je iz modrog kluba, nova nogometna lokacija hrvatskog reprezentativnog stopera bit će amsterdamski Ajax. Dinamo će na ime transfera dobiti 20 milijuna eura, 2 milijuna eura bonusa i 15 posto od budućeg transfera. Nije to naravno nikakvo iznenađenje, već dugo se znalo da će hrvatski reprezentativac dignuti sidro iz Maksimira i karijeru nastaviti u legendarnom i poznatom nizozemskom klubu. U plavom je klubu bio od svoje 14-te godine, još iz ljeta 2014. kad je došao u maksimirsku akademiju iz Neretve iz Metkovića.

Za prvu je momčad upisao 89 službenih nastupa uz sedam postignutih pogodaka i pritom stvorio zahvalnu zalihu trofeja. Osvojio je četiri naslova prvaka, dva Superkupa, a statistika mu bilježi i pokal pobjednika Kupa. Igrao je s Dinamom u grupnoj fazi Lige prvaka, bio u kadru u dvjema sezonama u kojima je momčad izborila plasman u proljetni dio natjecanja u Europa ligi... Dodamo li i prijateljske i pripremne utakmice, ukupna brojka penje se na 109 nastupa i osam golova.

- U Dinamu sam proveo nevjerojatnih 9 godina. Kao dječak došao sam u nogometnu školu i ispunio svoje snove onoga dana kada sam zaigrao za seniore. Bila mi je čast nositi Dinamov grb i ponosan sam na sve rezultate koje smo postigli. Hvala klubu, suigračima, trenerima i naravno navijačima na svemu što su napravili za mene. Od danas prestajem biti igrač Dinama i postajem najvjerniji navijač! Klubu želim puno sreće u nastavku sezone i vjerujem da ćemo se sresti u europskim izazovima - kazao je Josip u nedjelju prilikom odlaska iz Dinama.

U službenoj je utakmici za prvu Dinamovu momčad debitirao u listopadu 2019. u osmini finala Kupa u pobjedi protiv Opatije u Rijeci s 3:0, dok je premijerni nastup u Prvoj HNL dočekao na proljeće 2020. godine, pet kola prije kraja u pobjedi protiv Intera iz Zaprešića s 1:0. Proljetnu polusezonu 2021. proveo je na posudbi u Istri 1961 i, primjerice, igrao protiv Dinama u finalu Kupa u pobjedi Zagrepčana u Velikoj Gorici sa 6:3. Već sljedeće sezone prometnuo se u standardnoga stopera prve momčadi. Sve ostalo je povijest...

Dinamo se na službenoj stranici oprostio od Šutala riječima; Dragi Josipe, od srca ti hvala na vrhunskim izvedbama, velikim rezultatima, brojnim trofejima i uspomenama. Tvoj GNK Dinamo želi ti svu sreću u nastavku karijere.

Transfer Dominika Livakovića u Fenerbahče još nije zgotovljen, ali smo iz pouzdanih izvora čuli rečenicu "nismo sigurni da će braniti u četvrtak protiv Sparte". Na temelju tog transfera u Tursku modri klub bi trebao zaraditi 9 milijuna eura, plus milijun bonusa. Šutalo i, izgleda, Livaković su se od Dinama oprostili na sjajan način, iako su Modri ispali iz Lige prvaka. Livi je branio fantastično u Ateni, a prije toga i u Maksimiru protiv AEK-a, a Josip je zabio prvi pogodak protiv Grka i čvrsto držao obranu. Šteta što se nisu oprostili uspjehom Modrih, ali zaista su dali sve od sebe i ostat će svim plavim navijačima u sjajnoj uspomeni.

Kad se radi o Luki Ivanušecu, tu stvari još nisu definirane. Iako Luka želi otići, u plavom domu se još nisu odlučili hoće li ga pustiti ili ne. Feyenoord koji ga želi i s kojim je priča počela još početkom srpnja, već polako gubi strpljenje i čeka "zeleno" iz Dinama, s Ivanušecom je već sve dogovorio. Za koji dan, možda već danas ili sutra trebalo bi se znati hoće li i Ivanušec napustiti Maksimir u transferu vrijednom 9,6 milijuna eura uz neke bonuse i 15 posto od budućeg transfera.

image
RONALD GORSIC Cropix

Jedna se i još jedna priča. Neki izvori nam tvrde da će danas ili najkasnije u utorak stići ponuda za Brunu Petkovića iz - Saudijske Arabije. Pričalo se i pisalo dosta dugo o mogućem Petkovićevom transferu u Trabzonspor, Nenad Bjelica ga je imao u svojim vizijama, ali s vremenom su se te priče ugasile. I sad bi po izvorima trebala doći ta ponuda iz Saudijske Arabije koja bi mogla biti dovoljno dobra, jedna od onih koja se ne odbija. Što se može povjerovati, jer ponude koje stižu iz tog dijela svijeta su obično takve da kako se to voli kazati "izuvaju iz cipela". No, dok se to ne dogodi ili ako s dogodi, može se samo špekulirati o Bruninom odlasku iz plavog doma.

Kad se pak radi o potpisima Kačavende i Stojkovića, prema klupskim izvorima, još nije određen datum njihovih potpisa. Ta priča se otegnula, ali nas svi uvjeravaju da će obojica na koncu odjenuti plavi dres.

Linker
07. rujan 2024 17:31