Luka Ivanušec večeras protiv Sparte igra posljednju utakmicu  u dresu Dinama

 GORAN MEHKEK Cropix
POZNATI SU I DETALJI

Gotovo je! Dinamo ostaje i bez Luke Ivanušeca: Nudili su mu da bude najplaćeniji, no on je htio promjenu

Dinamo je u kratkom roku ostao bez tri velike zvijezde i nositelja igre
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. kolovoz 2023. 14:16

Luka Ivanušec u petak u 8.30 sati u društvu svog oca i menadžera Marka Naletilića leti za Rotterdam na liječnički pregled nakon kojeg će potpisati četverogodišnji ugovor s Feyenoordom. Dinamo će na ime transfera inkasirati 9,3 milijuna eura plus 15 posto od budućeg transfera.

Hrvatski reprezentativac bio je velika želja nizozemskog kluba, Feyenoord nije odustajao niti kad je zg-klub odugovlačio s njegovim odlaskom, jer ga želio imati u momčadi za kvalifikacije za Ligu prvaka, te za prvu utakmicu kvalifikacija za Europsku ligu protiv Sparte. Čak se u jednom trenutku činilo da od transfera neće biti ništa, da bi Nizozemci mogli odustati. No, to se nije dogodilo i hrvatski reprezentativac nastavlja karijeru u nizozemskoj ligi.

Inače, Dinamo je zaista želio zadržati Ivanušeca, što i jest logično, jer im je bio jedan od glavnih igrača, možemo kazati i krucijalan prošle polusezone. Igrao je u sjajnoj formi, vratio se u Vatrene, a s dobrim igrama nastavio je i ove. Dinamo je bio spreman Luki i podići godišnju plaću, učiniti ga i najplaćenijim igračem kluba, ali Ivanušecu nije bilo do novca, nego do promjene lige, jednostavno u HNL-u više nalazio izazova. Zato je jasno i glasno kazao da želi otići, a na kraju mu je klub izašao ususret. Ivanušec je u Dinamo stigao 2019. godine iz Lokomotive u transferu vrijednom 3 milijuna eura. Tako je Dinamo u kratkom roku prodao Josipa Šutala u Ajax, Dominika Livakovića u Fenerbahče, te Luku Ivanušeca u Feyenoord.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 05:43