Kenzo Tribouillard/afp/profimedia
SLUŽBENA POTVRDA

Gotovo je, ‘Mali Modrić‘ ima novi klub! Lovro Majer potpisao, poznati detalji velikog posla

Jedan od bitnijih kotačića u hrvatskoj reprezentaciji završio je svoju francusku avanturu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. kolovoz 2023. 15:10

Konačno je gotovo, Lovro Majer je novi igrač Wolfsburga. Rennes je nakon cijelog ljeta natezanja prihvatio ponudu, hrvatski reprezentativac je u utorak u rano poslijepodne sletio u Njemačku kako bi obavio liječnički pregled i potpisao ugovor. Još ranije bilo je rečeno da će ga Vukovi plaćati godišnje 2,5 milijun eura na što treba dodati i bonuse, a sporno je bilo što zapravo želi Rennes. Majer je s Vukovima dogovorio petogodišnji ugovor.

Rennes, s kojim ga je potpis vezao do 2027. godine, prvo ga je htio prodati, pa tvrdio da se to neće dogoditi, kako nam je kazao Andy Bara, igračev menadžer, i trener Bruno Genesio, a kasnije i gazda Rennesa rekli su mu da ga neće pustiti, međutim malo pomalo Nijemci su povećavali ponude što je lomilo njihov otpor. Zadnju su poslali prije desetak dana, dugo im je trebalo da odgovore, na kraju su, uz dodatne pregovore pristali. Majer potpisuje za Wolfsburg za 26 milijuna eura fiksno, plus dva milijuna eura bonusa i 15 posto od sljedećeg transfera.

Pisali smo prije koji dan da je ponuda Vukova teška tridesetak milijuna eura, a zapravo će Rennes dobiti i više bude li Lovro dobro igrao jer tko zna kolika bi mogla biti cifra njegova sljedećeg transfera. Pritom sav novac ide Rennesu jer Dinamo kod prodaje nije uglavio u taj posao postotak od sljedećeg transfera pa ništa više neće sjesti u modru kasu. Osim što su Francuzi obavezni platili zadnju ratu prema ugovoru iz 2021. godine.

Niko Kovač je želio kreativnog veznjaka koji bi trebao oplemeniti igru njegove momčadi, a Majer vjeruje kako će pod vodstvom bivšeg hrvatskog izbornika doseći svoj maksimum i pokazati da je nogometaš za najveću scenu. Ovo je posao velikih očekivanja s obje strane. Lani se pisalo da bi Lovru želio Atletico Madrid, ali tada se to nije dogodilo...

Wolfsburg je dao nekoliko ponuda koje je Rennes odbijao, pretposljednja je iznosila 20 milijuna eura, kad je nisu prihvatili bilo je jasno da Nijemci nemaju veliki manevar, da moraju otići do kraja, to su napravili kad su stavili na stol spomenute brojke. Wolfsburg je poručio – ovo je naša zadnja, na što je Rennes dugo razmišljao, vagao, da bi eto ipak upalio zeleno svjetlo. Svojevrsna naznaka kako bi moglo biti tako dogodila se u subotu u prvenstvenoj utakmici s Metzom koju su dobili 5:1, kad je u početnoj postavi bio Enzo Le Fee kojeg su doveli, a Majer je ušao tek u 74. minuti. Tada se postavilo pitanje kakvog smisla ima držati na klupi nogometaša za kojeg mogu dobiti 30 milijun eura, a potencijalno i znatno više.

Majer je u Francusku stigao prije dvije godine, za 12 milijun eura, koliko je pripalo Dinamu. Odigrao je 79 utakmica, dao devet golova i imao 16 asistencija. Trenutačno je na Transfermarktu procijenjen na 20 milijuna eura ali je očito da Wolfsburgu vrijedi više. Za razliku od Rennes gdje nije imao stalno mjesto u udarnoj postavi Kovač ga vidi kao nositelja igre. Majer bi na Volkswagen Areni trebao biti zvijezda koja će povesti ekipu prema povratku u Europu.

Vukovi su se ovog ljeta već pojačali s nizom igrača, pri čemu je najskuplji bio Joakim Maehle iz Atalante kojeg su platili 12 milijuna eura, a za čak trojicu su dali osam milijuna eura, to su Vaclav Cerny iz nizozemskog Twentea koji igra desno krilo, Moritz Jenz iz Lorienta koji je stoper te centarfor iz Sportinga Tiago Tomas, a doveli su još neke jeftinije igrače.

No, Majer je posebna priča, njega doživljavaju kapitalcem, "malim Modrićem", igračem za kojeg su platili koliko je na kraju trebalo.

Bilo je i drugih klubova koji su se zanimali, no nisu toliko solventni. Pisalo se o Eintrachtu, ali oni financijski daleko lošije stoji. Čak se šuškalo o PSG-u proteklih dana, međutim nije se radilo ni o čemu konkretnom. Kovač je bio uporan i stigao do cilja. Lovro je u utorak ujutro napustio Rennes te poletio prema Wolfsburgu. Jasno je da uoči transfera treba obaviti i niz formalnosti prije konačne objave. No, kad je Rennes pristao, kad je riješen posao između klubova sve ostalo je samo formalnost.

Linker
29. travanj 2024 10:31