SOEREN STACHE Dpa Picture-alliance Via Afp
SLUŽBENO JE

Gotovo je, Niko Kovač je dobio otkaz! Subotnji debakl bio je kap koja je prelila čašu

Njemački prvoligaš oprostio se od trenera jednom rečenicom
Piše: Mislav ZnaorObjavljeno: 17. ožujak 2024. 10:06

Niz od deset utakmica bez pobjede su izdržali, ali nakon jedanaeste strpljenja više nema. Uprava Wolfsburga odlučila je uručiti otkaz bivšem kapetanu i izborniku hrvatske reprezentacije, Niki Kovaču!

Njemački mediji u jutarnjim su satima pisali da je odluka već donesena te da će biti službeno potvrđena kroz nekoliko sati, što se pokazalo kao točna informacija. Vjerojatno je trebalo nešto vremena dok se uprava kluba i trener dogovore oko odštete, obzirom da je Kovača ugovor s Wolsfburgom vezao do ljeta iduće godine, a inače se radi o jednom od najplaćenijih trenera Bundeslige.

image
MARIUS BECKER Dpa Picture-alliance Via Afp

Wolfsburg se od Kovača oprostio jednom rečenicom:

"Suradnja je završena. Wolfsburg je raskinuo ugovor s glavnim trenerom Nikom Kovačom".

Kap koja je prelila čašu bio je subotnji, domaći poraz od Augsburga (1-3) kojim su Vukovi ostali na tek šest bodova iznad zone ispadanja. Wolfsburg je poveo već u 9. minuti golom Wimmera, a isti je igrač u posljednjoj minuti prvog dijela zaradio isključenje, nakon čega je sve išlo na mlin gostiju. Augsburg je izjednačio do kraja poluvremena da bi u nastavku veliki preokret donio bivši igrač Dinama i povremeni hrvatski reprezentativac, Kristijan Jakić. Sudbina se, očito, poigrala tako da je Hrvat Hrvatu "smjestio" otkaz...

Kako god, u cijeloj je priči važan još jedan hrvatski reprezentativac - Lovro Majer. Plemeniti veznjak ljetos je iz Rennesa došao u Wolfsburg, a glavnu ulogu u tom transferu odigrao je upravo Niko Kovač koji je sunarodnjaku mogao ponuditi kakvu-takvu stabilnost u klubu. U jeku krize navijači su prozivali Kovača da Majer igra samo zato što je Hrvat, a kakva će sad biti njegova minutaža, tek ćemo vidjeti.

Linker
26. travanj 2024 04:29