AGENCIA LOF/ACTIONPLUS/PROFIMEDIA Agencia Lof/Actionplus/Profimedia
BURNA PROŠLOST

Gradonačelnik zabranio transfer bivše zvijezde Uniteda: ‘Tip je nasilnik, ne želim ga ovdje‘

Greenwood je prošle sezone odradio posudbu u Getafeu tijekom koje je zabio deset golova u 36 nastupa
Piše: SNObjavljeno: 10. srpanj 2024. 07:28

Kako je javio britanski Athletic, Marseille i Manchester United su dogovorili sve detalje oko transfera Masona Greenwooda u redove francuskog prvoligaša. Svota koju bi Marseille platio Unitedu iznosila bi nešto više od 30 milijuna eura.

Greenwood je prošle sezone odradio posudbu u Getafeu tijekom koje je zabio deset golova u 36 nastupa. Zbog toga je na sebe privukao interes brojnih klubova. No, odluka je za sada pala na Marseille.

Transfer i dalje nije do kraja riješen, a komplikacije su nastale zbog "pozadine" koju Greenwood ima iza sebe. Točnije, prije dvije godine ga je djevojka optužila za zlostavljanje. Tada su na površinu procurile brojne snimke i audiozapisi koji su dokazivali njezine tvrdnje.

Greenwood je uhićen te je čekao suđenje. Ipak, djevojka je odlučila povući optužbe te Greenwood nikada nije proglašen krivim. Iz tog razloga su se neki navijači Marseillea pobunili protiv njegovog dovođenja, a iz istog razloga je istupio i gradonačelnik Marseillea Benoît Payan.

- Greenwoodovo ponašanje je neprihvatljivo. Čovjek koji udara svoju ženu ne smije imati mjesto u našem nogometnom klubu. Vrijednosti Marseillea su puno veće od toga. Ne želim da se naš klub povezuje s takvim činom. Popričat ću s predsjednikom kluba oko toga - rekao je Payan u intervjuu za RMC.

Tako je "gotov" posao stavljen na čekanje. Čeka se razgovor između predsjednika kluba i gradonačelnika da se odluči o sudbini Greenwooda i njegovog dolaska u klub.

Linker
20. kolovoz 2024 06:08