Robert Ljubičić

 RONALD GORSIC Cropix
NEOČEKIVANI RASPLET

Grci otkrivaju: Dinamo je još ranije tražio osam milijuna eura?! Evo i tko je nagovorio Ljubičića na odlazak

‘Dolazi pojačati sredinu. To je njegov prostor, tu želi igrati i tako će ga Almeida koristiti‘
Piše: SNObjavljeno: 31. siječanj 2024. 08:28

Robert Ljubičić je, izgleda, novi igrač AEK-a, a grčki mediji se već bave time gdje će igrati u svojoj novoj ekipi kod trenera Matiasa Almeide.

Transfer između klubova koji su zaratili nakon nereda uoči međusobne europske utakmice u kojima je poginuo grčki navijač je u najmanju ruku iznenađujuć, a Grci pišu kako je upravo igrač inzistirao na odlasku jer u Dinamu je dobivao sve manju minutažu. AEK ga je primijetio baš u međusobnom dvoboju, a Sport 24 piše da su ga htjeli i ranije.

Navodno je AEK-ovom treneru Almeidi Ljubičić, kojeg opisuju kao inteligentnog tehničara, za oko zapeo već ljetos. Grčki se sastav neformalno raspitivao i tada, ali Dinamo je navodno izvjesio cijenu od osam milijuna eura na što AEK nije bio spreman.

"Ipak, putem se dosta toga promijenilo. Promjenom trenera na Dinamovoj klupi, Ljubičić je pao u nemilost. Počeo je igrati sve manje i manje, igrao na poziciji za kojom baš i nije lud i ostao bez motiva. U isto vrijeme, pala mu je cijena pa je došlo vrijeme za realizaciju transfera. AEK je iskoristio Ljubičićevo nezadovoljstvo, ali i Dinamovu spremnost da ga proda za znatno manje nego su prvotno tražili", pišu Grci.

image
RONALD GORSIC Cropix

Isti medij piše kako će u AEK-u hrvatski veznjak imati glavnu ulogu i jednog dana, nadaju se, napraviti veliki transfer. Nastavljaju i o njegovoj poziciji koja je, prema njima, u Dinamu bila promašena.

"Ljubičić je došao do točke u kojoj je, u najboljem slučaju, igrao 20 minuta kao zamjena, a u nekim utakmicama nije ni ulazio. Najgore za njega je to što je korišten na lijevom beku, poziciji koju ni ne voli iako ju je igrao dugo. Da, pomagao je klubu, ali na kraju je zapeo u neprijatnoj ulozi", pišu Grci pa nastavljaju:

"Nitko drugi se nije uključio u utrku da podigne ljestvicu pa je AEK otišao na sve ili ništa. Četiri milijuna eura nije mali novac, a ključan je bio kontakt Almeide s Ljubičićem. On ga je nagovorio da dođe i obećao mu priliku. Bit će to još veći korak u njegovoj karijeri."

Grci ističu kako Ljubičić u AEK dolazi kao pojačanje u veznom redu.

"Dolazi pojačati sredinu. To je njegov prostor, tu želi igrati i tako će ga Almeida koristiti. Igrao je najviše utakmica u karijeri kao osmica ili lijevi vezni, ali može pomoći i na krilu. Samo da nije bek. I to će igrati ako mora, ali bolje ne ako nije nužno. Ljubičić u AEK dolazi kako bi se vratio u igru. Kako bi pomogao sredini terena, može igrati i na poziciji šestice sada kada je Szymanski out i biti ključna figura u bliskoj budućnosti. Sjajan transfer koji je, povrh svega, dokaz da klub podržava Almeidin plan da se dovode takva pojačanja", zaključuje Sport24.

"Boysi poludjeli na transfer"

"Dvojica članova Izvršnog odbora Ivan Nauković i Dubravko Skender su glasali protiv transfera u AEK. Po novom statutu sve transfere iznad tri milijuna eura mora potvrditi i IO. Jasno je i zašto si tako reagirali, neshvatljivo im je da klub uopće komunicira s tim klubom nakon onog ponašanja.

A oni koji su poludjeli na transfer su Boysi koji su dosad imali inerciju da se sve drži iza maksimirskih zidina, ali ovo je razbjesnilo mnoge navijače čije nezadovoljstvo radom Uprave lako može izrasti i u bijes", kažu izvori iz redova navijača.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 19:40