Nikola Kalinić

 TOM DUBRAVEC Cropix
SHOPPING U LIGAMA PETICE

Hajduk krenuo po pojačanja: Stižu Kalinićev suigrač iz Milana i igrač Valencije od četiri milijuna eura?

Sportski direktor Nikola Kalinić se, nakon što je riješio pitanje trenera, bacio na slaganje ekipe
Piše: SNObjavljeno: 22. lipanj 2024. 14:31

Hajduk je s novim trenerom Gennarom Gattusom počeo pripreme za novu sezonu. Sportski direktor Nikola Kalinić se, nakon što je riješio pitanje trenera, bacio na slaganje ekipe. Hajduk su napustili Dino Mikanović, Vadis Odjidja-Ofoe i Filip Čuić kojima je istekao ugovor, a u svoje matične klubove vratili su se Josip Brekalo i Laszlo Kleinheisler kojima je završila posudba.

Bijeli se žele riješiti i Ferra, Yassinea Benrahoua i Leona Dajakua koji su stavljeni na transfer listu i treniraju odvojeno od ekipe. Zanimljivo bi moglo biti i u rubrici dolazaka. Kalinić pokušava dovesti Edina Džeku i Ivana Rakitića, no to je i dalje na dugom štapu, a talijanski Calciomercato piše kako su Bijeli krenuli u pregovore s dvojicom iskusnih braniča iz Liga petice.

Stiže Kalinićev suigrač iz Milana?

Hajduku je navodno zanimljiv 31-godišnji Ricardo Rodriguez s kojim je Kalinić igrao u Milanu i koji je trenutno na Euru u Njemačkoj gdje je odigrao dvije utakmice za Švicarsku. Rodriguez je za reprezentaciju odigrao već 117 utakmica, a u klupskoj je karijeri nastupao za Zurich, Wolfsburg, Milan, PSV i Torinu u kojem je igrao zadnje četiri godine i bio i kapetan.

Rodriguez može igrati na poziciji stopera i lijevog beka, a u Hajduk bi mogao doći besplatno nakon što mu 30. lipnja istekne ugovor s Torinom. Kalinić je s Rodriguezom igrao u Milanu, a trener im je bio Gattuso pa bi upravo to moglo biti ključno u dogovoru oko ovog transfera.

Bijeli love i braniča Valencije

Drugi na listi Hajdukovih želja je 26-godišnji Eray Comert koji igra u Valenciji. Talijani pišu kako su pregovori već pred završnim fazama, a Španjolci za njega ne traže odštetu već bonuse i postotak od buduće prodaje. Comertu ugovor inače traje do 2026. godine, a iako ima 15 nastupa za Švicarsku sada nije pozvan na Euro.

Comert je u karijeri igrao za Sion, Lugano i Basel, a 2022. godine je prešao u Valenciju za 800.000 eura. Prošle je sezone posuđen francuskom Nantesu koji ga je imao pravo otkupiti, no nije se odlučio za tu opciju. U Valenciji je u sezoni i pol upisao 34 nastupa, a bio je standardan kada je klub vodio Gattuso. U Nantesu je prošle sezone u 27 utakmica zabio i dva gola, a Transfermarkt ga procjenjuje na četiri milijuna eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 21:13