Gennaro Gattuso

 ANTE CIZMIC Cropix
EUFORIJA U NASTANKU

Hajduk nakon Biuka sprema doček za još dva povratnika? Razgovori s Talijanima napreduju, nadaju se i Slovencu

Poljud je izgledao kao tunel bez svjetla na kraju, a sada mračno nebo polako probija sunce
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 02. rujan 2024. 08:57

Hajduk je na dobar način dočekao reprezentativnu stanku u kojoj će biti vremena za preslagivanje. Preslagivanje, jer je lako moguće da Gattuso dobije nova imena u svlačionici. Točnije, to bi bila nadogradnja.

Već je Hajduku pristupio Stipe Biuk koji će biti neizostavan u udarnom sastavu, a stopama Biuka mogao bi i Toma Bašić o kojemu razgovori s Lazijom idu u dobrom smjeru. Treća želja do kraja prijelaznog roka u Hrvatskoj jest Jan Mlakar, ali njegova situacija je nešto zahtjevnija.

Kalinić dobro govorio

Ovo su bile teme koje su okupirale Poljud i prije utakmice s Osijekom koja je sigurno apsolvirana. Raduju izdanja Pukštasa i Livaje koji bi uskoro mogli dobiti ozbiljnu pomoć. Na kraju bi se moglo ispostaviti kako je sportski direktor Nikola Kalinić dobro govorio kazavši kako će se stvari događati krajem osmog i početkom devetog mjeseca. Kako novca nema, unatoč prodaji Sahitija, svi ti poslovi bi se realizirali u obliku posudbi, ali dok nešto ne bude službeno, ništa danas nije sigurno. Dalo bi se raspravljati jesu li posudbe isplativ oblik posla za Bijele, ali u ovom trenutku sve što će unaprijediti momčad je dobro. Bašić i Mlakar bi se rado vratili na Poljud, isto kao što je Biuk između Rakowa i Utrechta radije došao kući.

image

Stipe Biuk

ROBERT MATIĆ/HAJDUK.HR

Posjet protiv Osijeka nije zakazao, nešto više od 17 tisuća ljudi moglo je uživati u bitna tri boda pred ogled s Dinamom u Maksimiru. Malo u Splitu treba da se opet sve zapali, a ako se realiziraju spomenuti poslovi, sve bi moglo eskalirati. Pred Gennarom Gattusom su sada dva mirna tjedna u kojima će mu se vjerojatno vratiti i Sanyang i Šarlija, stigne uklopiti Biuka, a moguće i Bašića. Pred derbi će euforija opet sigurno dotaknuti nebo, Talijan uživa povjerenje navijača što se može potvrditi svako kolo na njegovom predstavljanju. To je ona socijalna inteligencija koja je kod Gattusa na visokom nivou i zato za sada mirno plovi u bijelom brodu.

Naznake bolje igre

Pojavljuju se i naznake bolje igre, Hajduk stvara sve više prigoda, a trener Bijelih se nada kako će nakon pauze njegovi igrači više zabijati. Mogli bi na Poljudu brzo zaboraviti odlazak Sahitija, a više se neće u tolikoj mjeri spominjati niti raskid ugovora s Perišićem. Obećavajuće je izgledao i Josip Elez čije duge lopte Livaja najviše voli, a Prpić i Hrgović bili su sigurni. Živ je bio i Durdov, vratili su se i Dajaku i Benrahou.

image

Marko Livaja

ANTE CIZMIC Cropix

Reprezentativna stanka stiže u dobrom trenutku. Jedan derbi je riješen, a za pripremu onog najvećeg Gattuso ima dovoljno vremena. Toliko da se može odraditi novi mini ciklus priprema. Vjerojatno će Talijan u Zagrebu imati širok kadar, čak i širi nego je zamišljao. Lako je moguće da momčad Hajduka dobije injekciju dodatne kvalitete baš pred najveću utakmicu hrvatskog nogometa. Eto, Poljud je do jučer izgledao kao tunel bez svjetla na svome kraju, a već danas mračno nebo polako probija sunce.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 10:40