Stipe Biuk

 Ariana Ruiz/zuma Press/profimedia
STIŽE NA POSUDBU

Hajduk odmah našao zamjenu za Sahitija. Vraća se treći najskuplji igrač u povijesti kluba

Stipe Biuk (21) stiže iz Valladolida, gje nije u planovima trenera Paula Pezzolana
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. kolovoz 2024. 16:50

Emir Sahiti u petak je u Hamburgu na potpisu ugovora, a na Poljudu su već pronašli njegovu zamjenu, iz Valladolida na posudbu stiže Stipe Biuk. Vraća se bivši igrač Bijelih, jer 21-godišnji krilni napadač nije u planovima trenera Paula Pezzolana za ovu sezonu i već dulje vrijeme je birao gdje će na posudbu.

U novoj sezoni Primere nije bio u konkurenciji za tri odigrane utakmice nakon što je prošle polusezone u Valladolidu odigrao 10 utakmica zabilježivši jednu asistenciju. U izboru posudbe na kraju se odlučio za Hajduk premda je imao i ozbiljnu opciju odlaska u poljski Rakow, ali na kraju je očito prevagnuo zov s Poljuda.

Biuk je krilni napadač, u Hajduku je u prvom mandatu upisao 67 nastupa (šest zgoditaka, osam asistencija) uglavnom igrajući na lijevoj strani i nije teško zaključiti da bi ove jeseni uz Sanyanga trebao stvarati tandem krilnih napadača.

Biuk je krajem prosinca 2021. napustio Hajduk otišavši u Los Angeles FC za 6,5 milijuna eura uz koje su trebali doći i razni bonusi koji se ipak u konačnici nisu realizirali.

Iz Los Angelesa prošle je zime preselio na posudbu u Valladolid koji je ovog ljeta za četiri milijuna eura otkupio njegov ugovor od Amerikanaca čime je Biuk postao najskuplje pojačanje povratnika u španjolsku Primeru u ljetnom mercatu. Ali u istom prijelaznom roku stiže natrag u Hajduk odakle se vinuo na svjetsku nogometnu pozornicu.

Linker
05. rujan 2024 10:51