VOJKO BASIC Cropix
ZALOG ZA BUDUĆNOST

Hajduk potpisao ugovore sa šestorkom koja je sudjelovala u pisanju povijesti: ‘Za sve njih imamo plan‘

Prije nekoliko mjeseci nastupali su u finalu juniorske Lige prvaka, a sada su spremni za korak više
Piše: Jurica Radić/SNObjavljeno: 18. srpanj 2023. 16:59

Hajduk je produžio suradnju sa šestoricom mladih igrača, donedavnih juniora koji su prije nekoliko mjeseci ispisali povijest kad su u bijelom dresu dogurali do finala juniorske Lige prvaka u Genevi. Borna Buljan (18), Jere Vrcić (18), Mateo Jurić-Petrašilo (18), Niko Đolonga (19) i Šimun Hrgović (19) potpisali su ugovore na dvije godine uz opciju produženja na još jednu. Roko Brajković (18) potpisao je ugovor na tri plus opciju produljenja na još jednu godinu.

- Sretan sam i čestitam igračima - započeo je voditelj Akademije HNK Hajduka ‘‘Luka Kaliterna‘‘ Boro Primorac ovom prilikom pa nastavio:

- Oni su danas ovdje zato što posjeduju kvalitetu. Zahvaljujem se ovom prilikom i svim trenerima koju su radili s njima. Akademija je velika organizacija te u njihovom odgoju osim trenera sudjeluju i pedagozi i ostali vrijedni djelatnici - podvukao je Primorac.

- Svi ovi momci prošli su pripreme s nama gdje su pokazali određenu kvalitetu. Za sve njih imamo plan i program daljnjeg razvoja te se nadamo da će što više njih završiti kao dio prve momčadi i dati doprinos našim rezultatima. Planski radimo s mladim igračima i stalno pratimo njihove nastupe i razvoj. Sada smo angažirali i osobu koja se brine isključivo o igračima u našim partnerskim klubovima Radomlju, Solinu i Širokom Brijegu. Svaki tjedan imamo sastanak i analizu nastupa i trenutnog stanja igrača u našim klubovima partnerima. Posebno mi je drago što su se igrači poput Ivana Dolčeka, Filipa Čuića i Madžida Šošića s posudbi vratili puno zreliji i spremniji odgovoriti zahtjevima trenera prve momčadi. To je jedini ispravni put za igrače koji odmah nisu spremni za prvu momčad - istaknuo je sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 03:03