ALBERTO LINGRIA Xinhua Via Afp
‘BOMBA‘ IZ ITALIJE

Hajduk u tišini dovodi novo pojačanje: Reprezentativac umjesto Maksimira izabrao Poljud?

Najbolji je bio u Italiji u kojoj je odigrao 113 utakmica i zabio 20 golova, te upisao 16 asistencija
Piše: SNObjavljeno: 13. rujan 2023. 22:02

Bomba iz Italije. Aleksandar Trajkovski uskoro bi mogao postati novi igrač Hajduka. Ako je vjerovati talijanskim Calciomercatu i TuttoMercato, 31-godišnji makedonski reprezentativac bi uskoro trebao odraditi liječnički pregled i potpisati ugovor s Bijelima.

Navodno je za njegove usluge bio zainteresiran i Dinamo, no on je ipak odabrao odlazak u Split. U Hajduk bi trebao stići kao slobodan igrač jer mu je na ljeto istekao ugovor sa saudijskom Al-Fayhom.

Karijeru je počeo u skopskoj Cementarnici iz koje je kao 17-godišnjak na ljeto 2010. stigao u Inter iz Zaprešića. U 10 utakmica koliko je odigrao za prvu momčad Diva iz predgrađa zabio je tri gola i upisao četiri asistencije, a Inter je za njega dobio 1.1 milijun eura.

Trajkovski je otišao u belgijski Waregem, a kasnije je igrao i za Mechelen, Palermo, Mallorcu, Aalborg i Al-Fayha. Najbolje partije pružao je u Palermu za koji je odigrao 113 utakmica i zabio 20 golova, te upisao 16 asistencija. Za Makedoniju je nastupio 71 puta i postigao 19 golova.

Reprezentacija Makedonije je upravo njegovim golom srušila Italiju u kvalifikacijama i tako ju ostavila bez Svjetskog prvenstva u Kataru. Zanimljivo je i da je Trajkovski jop kao tinejdžer bio na probi u Chelseaju kojem je pomogao da osvoji Copa Amsterdam 2010. godine s kasnim golom protiv brazilskog Botafoga. U Chelseaju ipak nije zadovoljio pa je stigao u Zaprešić odakle se otisnuo u nogometni svijet.

Sada bi, kao slobodan igrač, izgleda mogao doći u Hajduk.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. lipanj 2024 21:28