Mounsef Bakrar

 GORAN SEBELIC Cropix
PRIČA NE DRŽI VODU

Hajduk utjecao na suradnju Istre i Dinama? Proširila se teorija zavjere o propasti velikog posla

U nogometnih krugovima pojavila se teorija zavjere koja se proširila društvenim mrežama
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. lipanj 2023. 06:26

U nogometnih krugovima pojavila se teorija zavjere koja se proširila društvenim mrežama i koliko smo uspjeli vidjeti neviđeno je “lajkana” i komentirana. Ta teorija zavjere ide za time da je na suradnju Dinama i Istre utjecao - Hajduk.

Teoretičari zavjere navode da je Saša Bjelanović, sadašnji sportski direktor Istre s kojim se pregovaralo o Monsefu Bakraru, proveo na Poljudu tri i pol godine. Došao je početkom 2016. na mjesto šef skauta, odnosno, pomoćnika sportskog direktora, da bi početkom 2018. preuzeo poziciju sportskog direktora na kojoj se zadržao sve do konca 2019. Bjelanović je tako surađivao s čak tri predsjednika - Ivanom Kosom, Jasminom Huljajem i Marinom Brbićem - a bio je i blizak suradnik aktualnog predsjednika Lukše Jakobušića, koji je u ulozi člana Uprave šest mjeseci asistirao Brbiću.

Jakobušić je, uostalom, prije neki dan bio u posjetu Drosini. Trener Istre je, pak, Mislav Karoglan, bivši trener Hajduka. I, eto, stvorila se priča da je pulski prvoligaš skloniji Majstoru s mora nego Modrima. Čak i da ima nešto u tome, sve je to normalno i legitimno, Dinamo je godinama slično radio, nogometni biznis je jednostavno takav. Međutim, ta teorija zavjere pada u vodu jer nije Alžirac prvi igrač koji je trebao doći u Dinamo, a na kraju - nije.

Teorija da je Hajduk utjecao na Istru?

- Istra 1961 je u ovih pet godina vrlo jasno pokazivala da nije pod utjecajem ikoga. Gledamo svoja posla, trudimo se dobro surađivati sa svima, respektiramo svakog i očekujemo da se i nas respektira - rekao je za SN Branko Devide Vincenti, predsjednik Uprave Istre 1961. (rm)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 11:17