Ismael Diallo (lijevo)

 PASCAL POCHARD-CASABIANCA Afp
NAPOKON STIŽU PRINOVE

Hajduk već danas dovodi dva igrača na dvije različite pozicije? Jedan je igrao protiv najvećih zvijezda današnjice

Na Poljud bi trebala stići dva beka, po jedan za svaku stranu, obojica porijeklom iz Afrike
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 11. srpanj 2023. 06:27

Fahd Moufi, 27-ogodišnji desni bek iz Portimonensea potpisuje ugovor s Hajdukom do ljeta 2026. godine, javlja portugalski novinar Pedro Sepulveda. Moufi dolazi kao slobodan igrač, a uz ugovor ide i opcija produljenja za još jednu sezonu.

Moufi je protekle tri sezone igrao za portugalski Portimonense, ali rođen je u francuskom Moulhousea gdje je počeo karijeru koju je kasnije gradio kroz kategorije omladinskog pogona Lyona. Ima francusko i marokansko državljanstvo, ali nastupao je za marokanske reprezentacije do selekcije U23.

image
CHENG MIN Xinhua Via Afp

Pozivan je i u A reprezentaciju Maroka, ali još još uvijek čeka debi za četvrtu reprezentaciju sa posljednjeg Svjetskog prvenstva. Moufi dolazi kao desni bek, konkurencija Siguru i Mikanoviću, ali po potrebi može igrati i na lijevoj strani.

Međutim, za lijevu stranu Hajduk dovodi Bjelokošćanina Ismaela Dialla iz Ajaccioa, pa ne bi Moufi trebao biti u rotaciji za lijevu stranu.

Diallo je slobodan igrač, ugovor s Ajacciom je istekao i očekuje se da obavi liječnički pregled i potpiše trogodišnji ugovor. Prošle sezone je odigrao 28 utakmica u prvoj francuskoj ligi, uključujući i 70-ak minuta u 5:0 porazu protiv PSG-a predvođenog Lionelom Messijem i Kylianom Mbappeom na Parku prinčeva.

U Ajaccio je stigao prije pet godina kao slobodan nogometaš iz Bastije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 05:55