Oleksander Petrusenko (drugi s lijeva)

 GORAN SEBELIC Cropix
ZELENO-ŽUTI AUTOPUTEVI

Hit momčad Primere zainteresirana za veznjaka Istre? S travnjaka Drosine mogao bi doći do Lige prvaka

Dok se ne transferira dva igrača, Douglasa i Duvnjaka, Istra ne dovodi nove igrače
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 16. srpanj 2024. 16:37

Vijesti s Drosine uglavnom se, u (relativno) pozitivnom kontekstu odnose na infrastrukturne zahvate. Na stadionu je u tijeku postavljanje novog travnjaka, koji će zamijeniti hibridnu plohu postavljenu 2018. godine. Ovaj put će travnjak biti sa prirodnom travom (iz Mađarske?), što je investicija od 300-tinjak tisuća eura, odabrana jer se smatra da će održavanje biti bitno jednostavnije i jeftinije od hibrida.

Hoće li tako i biti, moći će se procijeniti u idućoj sezoni. Istra bi trebala svoju prvu utakmicu na novom terenu odigrati 10. kolovoza (dan prije ili kasnije, još nije određeno) i to protiv Gorice. Kako se procjenjuje, postavljanje travnjaka je u kašnjenju te će u prvim utakmicama biti "nedovoljno ukorijenjeno", posljedično neće biti u optimalnom stanju.

Uz travnjak postavlja se i novi semafor (ekran LED) istih dimenzija kao prijašnji. Nadamo se da će biti bolji i pregledniji, a pogotovo da se neće često kvariti kao svi dosadašnji. Uz ograde oko sjevernog, južnog i istočnog dijela, to bi bilo to što se stadiona tiče.

Paolo Tramezzani će u srijedu povesti zeleno-žute u treću pripremnu utakmicu. Igra se u Codroipu, mjestu dvadesetak kilometara udaljenom od Udina. Istrini će igrači odraditi 200 kilometara do poprišta, uz nadu da neće biti velike gužve po autoputu...

image
GORAN SEBELIC Cropix

Za sada se u kontekstu popunjavanja redova stvari odvijaju uglavnom u obrnutom pravcu.

Vodstvo kluba ima jasan naputak iz Vitorije kako se neće potpisivati ugovori dok se ne oslobode mjesta u proračunu aktualnog rostera. Što znači, dok Terrence Douglas i Tomislav Duvnjak ne raskinu ugovore, ostali će biti na čekanju.

Problem može nastati ako primjerice Palermo, koji je već dogovorio sve modalitete prepuštanja Mladena Devetka, odustane od tog dogovora ili ako Devetak promijeni svoje planove. No, vlasnici imaju svoju politiku i bez izlaznih transfera neće dopuštati novake.

U španjolskim medijima je tako osvanula informacija da je Girona, trećeplasirana momčad u prošloj sezoni Primere, zainteresirana za Oleksandra Petrusenka. Vezni Istre 1961 je navodno u konkurenciji kao zamjena za odlazećeg pivota (i kapetana) Garciju. Girona je inače klub satelit unutar grupacije koja je vlasnik Manchester Cityja, i ima kadar vrijedan 200-tinjak milijuna eura. Je li doista Petrusenko zanimljiv tom klubu ili se radi o "bljeskovima medijskog mercata", ostaje za vidjeti.

Uvjerljivije nam zvuče kuloarske informacije da u drugom i trećem razredu talijanskog nogometa ima zanimanja za Mateja Vuka i Marija Čuića, a pogotovo da je više ponuda i za Darija Marešića. U njegovom slučaju radi se i o financijski isplativijim opcijama, no dojam je da Marešić ne želi ići prema istočnom dijelu Europe. Pažnju je svojim igrama privukao i Iure Iovu, ali on će sigurno ostati barem još jednu sezonu u Puli...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. kolovoz 2024 06:25