Hoće li Klopp dovesti Vatrenog?

 PAUL TERRY/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
ENGLEZI ODUŠEVLJENI

‘Hrvat bi bio idealno rješenje za Liverpool, on mora biti naša meta ‘broj 1‘, vapimo za takvim igračem‘

Redsima će biti teško postići dogovor zbog konkurencije poput Manchester Cityja i Chelseaja
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 27. svibanj 2023. 13:46

Liverpool ‘vapi za‘ hrvatskim reprezentativcem Joškom Gvardiolom i on bi trebao biti ‘meta broj jedan‘ na Anfieldu ovog ljeta, rekao je voditelj Liverpoolovog kanala Redmen TV Paul Machin za GiveMeSport.

Prema pisanju Daily Expressa, Liverpool bi potpisivanjem Gvardiola pokazao da misli ozbiljno za sljedeću sezonu te bi na taj način pokrenuli borbu za povratak u Ligu prvaka.

No izvješće sugerira da će ekipi iz Merseysidea biti teško postići dogovor zbog oštre konkurencije klubova poput Manchester Cityja i Chelseaja. Navodi se da je Leipzig postavio početnu cijenu vrijednu više od 97 milijuna eura jer žele odbiti interes klubova iz Premier lige.

image
TOBIAS SCHWARZ Afp

Hrvatski reprezentativac u ugovoru ima odštetnu klauzulu od 111 milijuna eura, ali ona postaje aktivna tek u ljeto 2024. godine.

Machin vjeruje da bi Gvardiol trebao biti na vrhu Kloppova užeg izbora pojačanja za Liverpoolovu obranu uoči sezone 2023./24.

- Mislim da je od svih braniča potencijalno na tržištu Joško Gvardiol – ‘taj‘ i da bi on trebao biti meta broj jedan bilo koje momčadi koja pokušava poboljšati svoju obranu ovog ljeta – rekao je Machin.

- Ono što se ističe za mene je to što je ljevak. Liverpool vapi za još jednim ljevonogim igračem u obrani.

Liverpool bi za transfer Gvardiola morao potrošiti rekordno velik novac nakon što su prošle godine rekord oborili s transferom Darwina Nuneza za oko 95 milijuna eura.

Linker
26. srpanj 2024 16:16