Ivor Pandur 

 Orange Pics Bv/alamy/profimedia
‘IZVANREDAN JE‘

Hrvat potpisao za klub s Otoka, Englezi oduševljeni pojačanjem: ‘Tako mlad, a već je lider!‘

‘Ostavio je velik dojam na Fortunu Sittard i njihove navijače tijekom svog vremena u Nizozemskoj‘
Piše: Emanuel KnjazObjavljeno: 21. siječanj 2024. 13:25

Bivši golman Rijeke Ivor Pandur zamijenit će svoj dosadašnji klub Fortunu Sittard engleskim drugoligašem Hull Cityjem. Ugovor je potpisao na tri i pol godine s opcijom kluba da produlji ugovor na još jednu godinu. Iznos transfera još nije poznat.

Pandur je započeo svoju karijeru u rodnoj Rijeci za koju je nakon omladinske škole branio od 2018. sve dok na ljeto 2020. nije prešao u Hellas Veronu za 1,9 milijuna eura. U Italiji se nije baš naigrao pa zato odlazi 2022. na posudbu u nizozemsku Fortunu koja je ovo ljeto otkupila njegov ugovor.

image
Pro Shots Photo Agency/ddp Usa/profimedia

23-godišnji vratar imao je vrlo uspješnu polusezonu u Nizozemskoj, uvršten je u momčad mjeseca Eredivisie za kolovoz i listopad, stoga ne čudi zainteresiranost i kupovina kluba iz Engleske koji se bori ove godine za ulazak u doigravanje za Premier ligu.

Svoje oduševljenje dovođenjem mladog hrvatskog golmana ne krije ni trener Tigrova Liam Rosenior.

- Ivor je igrač sa stvarno dobrim pedigreom. Skautski tim i ja smo ga dugo promatrali i on je netko za koga smatramo da može učiti i razvijati se u okruženju našeg prvog tima. Ima puno potencijala i mnogo kvaliteta. On je izvanredan golman te igra s osobnošću. Lider je u već tako mladoj dobi i ostavio je velik dojam na Fortunu Sittard i njihove navijače tijekom svog vremena u Nizozemskoj - zaključio je strateg Hull Cityja.

Linker
02. svibanj 2024 02:08