JURGEN FROMME Dpa Picture-alliance Via Afp
NOVO POJAČANJE

Hrvat predstavljen u redovima velikana: ‘Imao sam težak početak karijere, sada napokon mogu živjeti snove!‘

Sportski direktor kazao je da ima malo igrača poput njega te da je fantastičnih radnih navika
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 06. kolovoz 2023. 12:19

Jakov Medić i službeno je novo pojačanje velikog Ajaxa. Hrvat se klubu pridružio u transferu iz St. Paulija, gdje je stekao reputaciju jednog od najboljih braniča druge njemačke lige. Ugovor je potpisao do ljeta 2028. godine.

- Nevjerojatan osjećaj, još sam uzbuđen. Sretan sam i ponosan što sam dio ovako velikog kluba. Svi znaju za Ajax, za legende koje su igrale u klubu – rekao je Medić za službenu stranicu kluba.

- Ne mogu vjerovati... Rekao sam: "Ako je moguće, idem." Volim pokazati emociju na terenu. Potpuno sam drugačiji nego u privatnom životu.

- Na terenu dajem 1000 posto. Volim braniti gol, to je moj dio posla. Volim igrati nogomet, zbog čega i volim Ajax. Sretan sam što ću igrati ovdje. Igrao sam pred punim stadionima, jedva čekam nastupiti pred navijačima Ajaxa. Imao sam težak početak karijere, ali uvijek sam vjerovao u sebe. Sada mogu živjeti svoj san, mogu ispisati povijest – nadodao je.

Riječi hvale imao je i sportski direktor Sven Mislintat.

- Već sam ga bio pokušao dovesti u Stuttgart. Dobro je ispalo jer smo ga sada uspjeli dovesti u Ajax. Malo je igrača poput njega. Ima fantastičnu osobnost i radne navike – rekao je Mislintat.

- Čvrst je u duelu, ostavlja sve na terenu kako bi obranio gol. Igrač poput njega je uvijek dobrodošao u momčad. Iako smo ga doveli iz 2. Bundeslige, on ima svoje kvalitete. Bio je jedan od najboljih stopera u ligi. Sposoban je igrati na lijevoj i desnoj strani, pa i kao šestica. Možemo ga koristiti kao strijelca jer je zabio šest golova. Svestran je igrač – zaključio je.

Linker
07. svibanj 2024 00:10