ODD ANDERSEN/AFP/PROFIMEDIA Odd Andersen/afp/profimedia
SRUŠIO REKORDE

Hrvat prekrojio povijesne knjige: Evo kako izgledaju liste najskupljih transfera nakon Gvardiolovog odlaska u City

Joško Gvardiol je postao novi član europskog i engleskog prvaka
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 05. kolovoz 2023. 12:21

Joško Gvardiol je glavna nogometna tema dana. Manchester City je službeno objavio dolazak 21-godišnjeg hrvatskog stopera, a službeno su ‘Građani‘ Leipzigu platili 90 milijuna eura dok bi njemački klub u budućnosti mogao dobiti i dodatne bonuse. Dobra je ovo vijest i za Dinamo koji ima pravo na 15% prihoda koje je Leipzig ostvario na Gvardiolu. S obzirom na to kako su Zagrepčani 2021. godine dobili 18,8 milijuna, sada bi im trebalo pripasti još 10,68 milijuna eura.

Gvardiol je ovim transferom ušao i u povijesne knjige rekorda. Dugo se špekuliralo hoće li postati najskuplji stoper u povijesti jer nije bilo poznato hoće li City platiti više od 87 milijuna eura koliko su gradski rivali iz Uniteda svojedobno platili Harryja Maguirea, a na kraju se to dogodilo. Hrvatski stoper sada predvodi ovu listu na kojoj se uglavnom nalaze kupnje engleskih klubova uz izuzetak dovođenja Lucasa Hernandeza u Bayern te Matthijsa de Ligta u Juventus i Bayern. Nizozemski igrač je jedini stoper čija su dva transfera u deset najskupljih.

image

Najskuplji transferi stopera u povijesti

SPORTSKE NOVOSTI

Novi stoper Manchester Cityja postao je i apsolutni rekorder po pitanju transfera hrvatskih nogometaša. Dapače, njegov transfer je dvostruko skuplji od iznosa kojeg je Chelsea platio Realu za Matea Kovačića koji se u top 10 nalazi s čak tri transfera.

image

Najskuplji transferi hrvatskih nogometaša

SPORTSKE NOVOSTI

Što se tiče generalno najskupljih transfera ovog ljeta, Gvardiol se tu nalazi na trećem mjestu. Ispred njega su dva transfera od devet znamenki - prelazak Declana Ricea u Arsenal te Judea Bellinghama u Real Madrid.

image

Najskuplji transferi ljetnog prijelaznog roka

SPORTSKE NOVOSTI

Linker
15. travanj 2024 09:24