Tin Ljubanović i Ferdinard Chigozie Clement Ikenna

 VOJKO BASIC Cropix
POSAO S TROFEJNIM KLUBOM

Hrvatski drugoligaš napravio novi veliki transfer: ‘Stvorili smo igrače za ozbiljnu razinu nogometa‘

‘Kao klub smo osigurali i postotak od njegovog budućeg transfera‘, pohvalio se predsjednik
Piše: Toni RoićObjavljeno: 08. srpanj 2024. 20:33

Nakon što je prošlog ljeta prodala Petera Agbu u ljubljansku Olimpiju, drugoligaš Dubrava Tim Kabel napravila je na početku ovoga tjedna novi veliki izlazni transfer. Opet je riječ o igraču iz Nigerije, Clementu Ferdinardu Chigozieu Ikenni, koji je jučer potpisao trogodišnji ugovor za slavni bugarski klub Levski iz Sofije, koji ima 26 naslova državnog prvaka i isto toliko osvojenih Kupova.

U 21-godišnjem Ikenni trener Levskog Stanislav Genčev je prepoznao polivalentnog igrača, koji jednako dobro može igrati kao stoper, ali i na poziciji defanzivnog veznog, što je i dokazao u protekle dvije sezone kada je bio lider zagrebačkog kluba. Ikenna ima i dva nastupa za U-17 reprezentaciju Nigerije, a ovaj transfer je naznaka da njegova karijera ide u pravcu izrastanja u vrlo ozbiljnog igrača.

Predsjednik Dubrave Tim Kabel Roko Ivanović izuzetno je zadovoljan ovim poslom, u kojem mu je pomogao i agent Dario Zahora.

- Nakon Agbe i Ikenna je otišao u klub s kojim će se boriti za naslov prvaka, što samo potvrđuje kako smo imali dobar skauting i odlične trenere, koji su i u drugom razredu hrvatskog nogometa stvorili igrače za ozbiljnu razinu nogometa. Za Ikennu sam uvjeren da će jednog dana ostvariti i transfer u još jaču ligu od bugarske, a mi kao klub smo osigurali i postotak od njegovog budućeg transfera. Također, u planu imamo dovođenje i razvoj još nekoliko talenata, koji će biti na razini Agbe i Clementa Ikenne - kazao je predsjednik Ivanović, uz dodatak da je točan iznos transfera poslovna tajna, osim ako ga Levski ne objavi.

Agba je prošle godine transferiran u Olimpiju za 100.000 eura, a tržišna vrijednost mu je nakon sezone u slovenskom velikanu porasla na pola milijuna eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 14:18