AFP/AFP/PROFIMEDIA Afp/afp/profimedia
HALO, SAUDIJSKA ARABIJA

Hrvatski insajder objasnio što dolazak Brozovića znači za Ronalda: ‘Ovdje se o tome naveliko priča‘

‘To je dobrobit kad imaš igrača poput Brozovića, i to će se osjetiti i u njegovoj novoj momčadi‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. srpanj 2023. 19:54

Krešimir Režić, hrvatski trener koji će u novoj sezoni biti na klupi saudijskog Al-Taija, dobro poznate tamošnje nogometne prilike jer je ranije uspješno vodio prvoligaša Damac.

- Naravno da je u Saudijskoj Arabiji u ovom trenutku sve moguće. Došli su ovamo i igrači koji su obilježili nogomet i na većoj razini od Marcela Brozovića. Nije to ništa novo ni neobično, Brozovićev je dolazak bio nekako očekivan. Da nije došao on, došao bi neki drugi igrač njegovoga ranga. Rekao bih da je to ‘novo normalno‘ za Saudijsku Arabiju – komentira Režić Brozovićev transfer.

Što će veznjak Vatrenih donijeti Al-Nassru?

- Sigurno će donijeti mirnoću u ‘build-upu‘, Broz je u tome jedan od najboljih igrača na svijetu i njegove vrijednosti su tu stvarno ogromne. On nije strijelac i asistent, iako je dosta često zabijao i asistirao, ali njegove radne navike su vrhunske, a po trkačkim sposobnostima je u samom svjetskom vrhu. Takav bi igrač u svakoj ekipi napravio ogromnu razliku, to je jednostavno vrijednost više.

image

Krešimir Režić

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Kako će se Brozovićev dolazak odraziti na igru Cristiana Ronalda?

- U prošloj sezoni Al-Nassru je nedostajala mirnoća u izlasku, u igri. Brozović će donositi lopte u zadnju trećinu, odakle će ofenzivni igrači više puta dobivati loptu na mirniji način, imat će više organiziranih napada. To je dobrobit kad imaš igrača poput Brozovića, i to će se osjetiti i u njegovoj novoj momčadi.

Režić je posljednja dva dana proveo na putu za Arabiju zbog početka priprema, pa nije previše pratio tamošnje medije.

- Sam video kojeg su pripremili je fantastičan, sve je perfektno uklopljeno i o tome se naveliko priča.

U jednom trenutku činilo se da je transfer propao?

- Takvih transfera sad ima stvarno dosta, sve brzo izlazi u javnost, ali ponekad se neke stvari ispriječe u njihovoj realizaciji. Spominje se jako puno igrača, neki i ne dođu, ali u ovom slučaju sve strane su pronašle svoj interes.

U Hrvatskoj je dosta komentara u stilu ‘Hrvatska se može pozdraviti s onim starim Brozom‘, no vi ste i prije rekli da to neće biti baš tako?

- Sigurno da neće. Evo, Ronaldo još uvijek igra za Portugal i zabija golove, tako da mislim da će i Brozović ostati na toj razini. OK, on će sada igrati u slabijoj ligi, ali to ne znači da za hrvatsku reprezentaciju neće igrati na vrhunskom nivou još nekoliko godina – zaključio je Režić.

Linker
06. svibanj 2024 23:40