Karlo Lusavec

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
SJAJAN POSAO

Hrvatski prvoligaš dogovorio najveći transfer u svojoj povijesti, veznjak donosi rekordnu zaradu

Karlo Lusavec protiv Slaven Belupa vjerojatno igra svoju posljednju utakmicu za Varaždin
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 24. kolovoz 2024. 18:37

Karlo Lusavec (20) večeras protiv Slaven Belupa vjerojatno igra svoju posljednju utakmicu za Varaždin. Kako doznajemo, mladi veznjak praktički je dogovorio transfer u Dansku, ali nismo uspjeli doznati i o kojem se klubu radi. Varaždinci bi u ovom transferu trebali dobiti blizu milijun eura (s bonusima i više od toga), što bi bio drugi najveći transfer u povijesti Varaždina. Rekord drži Tonio Teklić koji je prije godinu dana bio prodan u Trabzonspor za okruglih milijun eura, ali pola od tog iznosa pripalo je Hajduku. Lusavec će na kraju ipak Varaždinu donijeti rekordan iznos u blagajnu.

Lusavec je veznjak poznat po iznimno velikoj trci te odličnom čitanju igre, što treneri jako vole. Stoga nije čudno da je već sa 17 godina zaigrao za Varaždin u Prvoj NL (drugom nogometnom razredu) i to odmah na vrlo zahtjevnoj i odgovornoj poziciji zadnjeg veznog. Ukupno je za Varaždin odigrao 60 utakmica, s tim da je u međuvremenu jednu polusezonu proveo na posudbi u Dugopolju.

Varaždinci su bili ti koji su inzistirali da Lusavec večeras odigra i protiv Slaven Belupa, jer je trener Šafarić bio stava da će s njim u postavi momčad lakše izboriti prvu ovosezonsku pobjedu. Inače, Šafarić je i najzaslužniji što je Lusavec i došao u Varaždin, jer ga je doveo još kad mu je bilo 13 godina.

Varaždin je nakon Postonjskog izgubio još jednog važnog veznjaka iz prošle sezone, ali zato je zaradio jako lijep novac. Lusavec će s druge strane u Danskoj imati priliku napraviti novi iskorak u karijeri...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 11:06