ANTE CIZMIC Cropix
‘POGLED IZNUTRA‘

Hrvatski trener u Saudijskoj Arabiji: ‘Dolaskom Vatrenog svim Hrvatima rastu dionice, a Dalić ne mora brinuti‘

"On i Riyad Mahrez su u ovom trenutku najviše spominjani kao igrači koji dolaze sljedeći u Arabiju"
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. lipanj 2023. 13:22

Marcelo Brozović je pred realizacijom transfera u Saudijsku Arabiju. Veznjak Vatrenih trebao bi potpisom ugovora za Al-Nassr postati najbolje plaćeni hrvatski nogometaš s 20 milijuna eura godišnje. Potencijalni dolazak dugogodišnjeg člana milanskog Intera u klub za koji nastupa i Cristiano Ronaldo prokomentirao nam je hrvatski trener Krešimir Režić, koji će u novoj sezoni voditi saudijskog prvoligaša Al-Tai.

- Brozoviću bi odlazak u Al-Nassr predstavljao novo i veliko iskustvo u ligi koja je dosta drugačija od one u kojoj je dosad igrao. Naravno, u toj priči ključna je financijska isplativost transfera, ali je i Saudi Pro liga sve zanimljivija - ističe 41-godišnji stručnjak, koji je u Arabiji napravio velike stvari s Damacom.

Rekonstrukcija veznog reda

Al-Nassr planira rekonstrukciju kompletnog veznog reda.
- Portugalac William Carvalho iz Betisa je najspominjaniji, dok se na poziciji desetke spominje Francuz Antoine Griezmann. Takvi igrači sad dolaze u saudijsku ligu, primjerice, Al-Hilal je za Rubena Nevesa platio čak 55 milijuna eura odštete...
Nema sumnje da će prvenstvo s velikim imenima postati puno jače, no tu Saudijci ne staju.
- Riječ je o najjačoj ligi Azije već dugi niz godina, ali ovo je jedan novi smjer u kojem Saudijci kroz golf, Formulu 1, boks i pojačana ulaganja u nogomet žele promovirati svoju zemlju i pokazati otvorenost prema svijetu.

image

Krešimir Režić

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Kako bi mogla izgledati suradnja Ronalda i Brozovića?
- Svaki igrač na svijetu bi u svakom klubu bio sretan s Brozovićem iza svojih leđa. Riječ je o igraču koji bez problema sačuva loptu pod pritiskom, trkačke sposobnosti su mu na visokoj razini. To može biti samo nešto izrazito pozitivno za cijelu momčad, pa tako i za Ronalda. Naglasio bih da Ronaldo po pitanju osobnog doprinosa kvaliteti igre, te naročito zalaganja, nije razočarao. Vidjelo se po tome kako trenira, koliko se davao, koliko je igrao fazu obrane, koliko je sudjelovao u duel igri. Međutim, klub je podbacio i ostao bez trofeja.

Što kažu saudijski mediji na temu Brozovića?
- On i Riyad Mahrez su u ovom trenutku najviše spominjani kao igrači koji dolaze sljedeći u Arabiju, nakon Ronalda, Benzeme, Kantea i Nevesa, te vratara Mendyja.

image
MIGUEL MEDINA Afp

Što bi Brozovićev dolazak značio za hrvatske igrače i trenere?
- Za svakoga od nas je to bitno. Nemam doticaj s Al-Nassrom i Brozovićem, ali već samim njegovim dolaskom svim Hrvatima rastu dionice...
A treba li hrvatski izbornik Zlatko Dalić brinuti zbog Brozovićeva odlaska u Arabiju? Hoće li reprezentacija zbog toga patiti?
- Sigurno da Dalić ne treba brinuti. Kvaliteta utakmica koja će se igrati tamo, kao i tempo lige, su sve jači i bolji. Osim toga, nitko bolje od Dalića ne poznaje taj dio svijeta, i njih dvojica će u svakom slučaju biti od pomoći jedan drugome.

Još nije naš red

Režić će u novoj sezoni voditi Al-Tai, kakva su očekivanja?
- Sretan sam što sam opet uspio doći u Saudijsku Arabiju. Vjerovao sam da će se nešto otvoriti nakon izvrsnog posla s Damacom, ali kad vidite koji treneri dolaze i koji se spominju, ne možete biti sigurni. Riječ je o klubu iz sredine ljestvice, u kojem ćemo pokušati podići standard i krenuti prema gore. Trenutačno je situacija takva da su najjači klubovi u punom zamahu, a mi ćemo morati malo pričekati da bismo vidjeli s koliko ćemo novca raspolagati, jer još nije naš red... No, nadamo se dosta jakoj i kompetitivnoj momčadi - zaključio je Režić, kojem će i dalje prvi pomoćnik biti bivši trener Slavena Belupa Ivica Sertić.

Linker
05. svibanj 2024 05:49