Fatih Terim s Antom Čačićem na ždrijebu Eura 2016.

 Lionel Bonaventure/AFP/Profimedia
NOGOMETNA LEGENDA

Imperator koji je šokirao Hrvatsku vraća se na scenu. Prihvatio je ponudu Panathinaikosa

Fatih Terim već bi u srijedu trebao biti u Ateni i potpisati ugovor s grčkim velikanom
Piše: Anđela VukoObjavljeno: 26. prosinac 2023. 15:59

Turski strateg Fatih Terim prihvatio je poziv grčkog Panathinaikosa te bi se sutra trebao zaputiti u Atenu i potpisati ugovor na razdoblje od godinu i pol dana, piše AS.

Panathinaikos je prošle godine završio prvi u regularnoj sezoni grčke Super lige, ali je izgubio prvenstvo od AEK-a u doigravanju. Ove sezone su na drugom mjestu sa svega bodom manje od vodećeg PAOK-a. Ako Terim zaista postane trener Panathinaikosa, u siječnju će tri puta igrati derbi s vječitim rivalom Olympiacosom.

Kako piše AS, krivac za Terimov dolazak je trener košarkaša Panathinaikosa Ergin Ataman koji je predsjedniku kluba Giannisu Alafouzosu predložio da ga angažira.

Popularni Imperator najuspješniji je turski trener. Tri puta je vodio tursku reprezentaciju s kojom mu je najveći uspjeh bilo polufinale Eura 2008. godine, kada je na jedanaesterce u četvrtfinalu izbacio Hrvatsku.

image

Terim tijekom utakmice s Hrvatskom na Euru 2008.

MYSTY/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

Četiri je puta vodio Galatasaray s kojim je osvojio osam naslova prvaka Turske, tri Kupa, pet Superkupova te Kup Uefe 2000. Osim u Turskoj, kao trener se okušao i u Italiji gdje je vodio Fiorentinu u sezoni 2000./01. te Milan u sezoni 2001./02.

Terim je slobodan već gotovo dvije godine, a zadnji trenerski angažman imao je u Galatasarayu u sezoni 2021./22.

Linker
02. svibanj 2024 18:02