ANTE CIZMIC Cropix
TRANSFERI NA POMOLU?

Insajder otkriva: Brekalo na meti dva kluba, a kuha se i posao koji bi Dinamu donio milijune

Nicolo Schira donio je zanimljive vijesti o nama dva poznata nogometna lica
Piše: SNObjavljeno: 02. svibanj 2024. 16:32

Talijanski stručnjak za transfere Nicolo Schira najavio je dva velika potencijalna transfera koja bi mogla odjeknuti u Hrvatskoj. Krilni napadač Josip Brekalo je trenutno u Hajduku na posudbi iz Fiorentine s kojom ima ugovor do ljeta 2026. godine. Na kraju ove sezone trebao bi se vratiti u Fiorentinu, no Talijani na njega ne računaju pa je pitanje gdje će nastaviti karijeru.

Schira tvrdi da su za njega zainteresirana dva za sad neimenovana turska kluba. Brekalo je u dresu Hajduka nastupio u 12 utakmica i zabio jedan gol, te upisao sedam asistencija. Doveden je za borbu za naslov, no Splićani su u nastavku prvenstva otpali iz utrke za trofej. Postojala je i opcija da Hajduk zadrži Brekala, no pitanje je hoće li to i dalje htjeti sada kada se promijenila klupska uprava. Prema Transfermarktu Brekalo vrijedi 4.5 milijuna eura.

Schira piše i kako bi još jedan bivši dinamovac mogao mijenjati sredinu. Za Danija Olma su zainteresirani Manchester City, Barcelona, PSG i Manchester United. Schira kaže kako ga navedeni velikani prate i dodaje kako Leipzig traži minimalno 60 milijuna eura za njega.

Dinamo je Olma u Leipzig prodao za 29 milijuna eura, a u taj dogovor s Nijemcima je ugrađena i klauzula prema kojoj Modri dobivaju i 20 posto od profita koji Leipzig ostvari daljnjom prodajom igrača. To znači da bi Modrima od Olmovog transfera u neki od velikana moglo pripasti oko šest milijuna eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 16:32