Luka Hujber

 GORAN MEHKEK Cropix
JOŠ JEDAN ODLAZAK

Istra ostaje bez dugogodišnjeg stupa obrane, za korektnu odštetu odlazi u Dansku

Trebao bi se dogoditi veliki obrat da Luka Hujber (25) iduće sezone ne zaigra za Vejle Boldklub
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 07. srpanj 2024. 16:00

Još nije službeno objelodanjeno jer se moraju zgotoviti razgovori danskog kluba i igrača. No trebao bi se doista dogoditi neki veliki obrat pa da Luka Hujber iduće sezone ne bude u dresu Vejle Boldkluba. U tom klubu trener je uspješno već treću sezonu Ivan Prelec i on je tražio da se angažira Hujbera.

Vejle je inače pet puta bio prvak i šest puta pobjednik Kupa Danske, ali to je bilo "prije nove ere", do sredine 1980-ih godina. Nema velikih ulaznih transfera i zato je trajalo natezanje dva kluba oko odštete.

U jednom se trenutku činilo da neće biti ništa od toga, ali čvrst stav igrača da želi ići u inozemstvo, nakon četiri godine u Puli odnosno sedam godina u HNL-u, bio je presudan. Pored toga važan je faktor bila činjenica da ulazi u posljednju godinu ugovora, pa je za Istru jedino bilo logično pronaći odgovarajući dogovor s Dancima. I uspjelo se, odšteta nije velika, jer ne može ni biti s obzirom na navedene faktore, ali je korektna, kako za Istru tako i za igrača, koji se profesionalno ponašao četiri godine i ostavio je pozitivan trag na Drosini...

U Vejleu će osim Preleca i njegovog pomoćnika Damira Grlića, Hujber zateći bivšeg mu suigrača iz dana u Lokomotivi, Denisa Kolingera...

image
BORNA JAKŠIĆ/Cropix

Odlazak Hujbera nadovezao se na ozljedu Koskija, te uz istek ugovora Ante Majstorovića, što jasno ukazuje da će Saša Bjelanović i Goran Roce morati čim prije osigurati jednog bočnog igrača i stopera. Za lijevu stranu će sasvim sigurno biti riješen Mladen Devetak, čeka se samo Alavesova procedura (skidanje s platne liste Douglasa i uvođenje novog igrača).

Za stoperske pozicije, uz Facchinettija koji je ostavio vrlo dobar tehnički dojam, ali treba vidjeti fizičko stanje (pauza nakon operacije), Bjelanović je kazao da ima još neke opcije. Zapravo sportski direktor, uvjerljiv je dojam, ima više igrača koje je zaokružio, uz trenera Tramezzanija, kao vrlo zanimljive.

No za ovu fazu ljetnog prijelaznog roka (do 31. kolovoza i djelomice do 15. rujna) prvo se išlo na prorjeđivanje kadra i oslobađanje prostora u proračunu za nove igrače. Među takvima bi mogli biti profili bekova, veznog box to box, stopera i bočnog napadača. Važan će biti i razgovor Alavesa s nekim od igrača koje je struka locirala u B momčadi, a koji bi onda mogli prihvatiti dolazak u HNL.

Dok se kadrovska križaljka rješava, Paolo Tramezzani radi punom parom s momčadi u Balama. Prvi sezonski izlazak na teren uslijedit će u srijedu, kada će suparnik Zeleno-žutima biti najtrofejniji mađarski klub i aktualni prvak Ferencvaros.

Linker
22. kolovoz 2024 08:46