Fran Brodić

 DAMIR KRAJAC Cropix
SAMO JE JEDAN ISPRED

Iza sebe je ostavio Livaju, Petkovića i Miereza: ‘Prodat ćemo ga samo ako dođe ponuda koja će sve zadovoljiti‘

Sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić o napadaču koji je zabio 17 golova u zadnjih godinu dana
Piše: M. DJakObjavljeno: 29. kolovoz 2023. 22:41

Ljetni prijelazni rok u Hrvatskoj, koji traje od 19. lipnja do 8. rujna, ulazi u završni dio. Među potencijalnim transferima ističe se ime Frana Brodića, napadača Varaždina. Ovog ljeta Brodić je odigrao izvanredne partije u dresu Varaždinaca postigavši pet golova u pet utakmica. Trenutačno drži drugo mjesto na ljestvici najboljih strijelaca lige, iza sebe ostavio je napadače poput Livaje, Petkovića, Miereza..., dok je ispred njega jedino Mijo Caktaš sa sedam golova. Nikola Šafarić, sportski direktor Varaždina, komentirao je mogući transfer Frana Brodića, budući da se spominje interes Osijeka i Dinama...

- Fran je jako bitan igrač za nas. Također, klub financijski dobro stoji, tako da ćemo definitivno pronaći rješenje s kojim će biti zadovoljne sve strane, i klub, i on i njegov agent - rekao je Šafarić.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Sve strane zadovoljne

Često osporavan u prvim nastupima za Varaždin, Brodić je s vremenom postao udarna igla varaždinskog prvoligaša. Prošle je sezone bio treći najbolji strijelac lige, a ove sezone je još pojačao učinak. Njegove kvalitete svjestan je i Šafarić.

- I mi poštujemo i cijenimo Brodića, te na kraju krajeva, svaki ozbiljni klub će dati i ozbiljnu ponudu. Ipak je to napadač koji je u zadnjih godinu dana zabio 17 golova. Prodaja dolazi u obzir jedino ako ponuda bude kvalitetna i ako bude zadovoljila sve strane - jasno je poručio sportski direktor.

Inače, Varaždin potpisao je donedavnog napadača AC Milana, 21-godišnjeg Andrea Caponea. Capone je inače prošao sve omladinske selekcije AC Milana, te je bio redovan član mlađih selekcija talijanske reprezentacije, a evo što o tom transferu kaže sportski direktor Varaždina:

- Kvalitetu sigurno posjeduje, a sad koliko će njemu vremena trebati da se snađe kod nas... Ja se nadam da neće previše, budući da imamo dobru atmosferu u svlačionici i klubu. Očekujem od njega da se brzo prilagodi i da nam donese još jednu kvalitetu više koja nam je potrebna u momčadi.

Prijelazni rok još traje, međutim, u Varaždinu smatraju kako do novih ulaznih transfera neće doći.

- Posložili smo se dobro, imamo širinu kadra. Pokazali smo u ovih pet utakmica da smo konkurentni svima u ligi, da igramo dobar nogomet. Uz malo sreće i koncentracije u završnici mogli smo imati još i više bodova - zaključio je sportski direktor varaždinskog kluba Nikola Šafarić.

Linker
29. studeni 2023 23:13