RONALD GORSIC /CROPIX Cropix
STIGAO U HNL

Izabran je nasljednik Željka Sopića, Hrvat napustio Ronalda i sjeo na klupu Gorice

‘S obzirom na moju vezanost za Al Nassr nisam mogao odmah prihvatiti ponudu‘
Piše: Toni RoićObjavljeno: 30. kolovoz 2023. 17:38

Dinko Jeličić novi je trener Gorice, a na tu poziciju dolazi nakon što je u Saudijskoj Arabiji vodio Al Nassr i Cristiana Ronalda. Jeličić će 16. rujna napuniti 50 godina, a u Hrvatskoj je dosad vodio Sesvete, Novigrad, Rudeš i Kustošiju (prvi angažman u 4. ligi), bio je i trener u omladinskoj školi Dinama, te izbornik mladih reprezentacija U-19 i U-20, a trenirao je i iranski Foolad, te U-19 reprezentaciju Kuvajta, dok je u Alavesu bio direktor omladinske škole. U Al Nassru je najprije bio pomoćni trener, a onda je od 13. travnja do 30. lipnja samostalno vodio momčad.

Tako je Gorica točno sedam dana nakon iznenadnog odlaska Željka Sopića na klupu Rijeke pronašla njegova nasljednika, koji je predvečer s momčadi odradio i prvi trening, te poslao u povijest privremenog stratega Mensura Mujdžu, koji se vraća u ulogu pomoćnika.

Ovime su otklonjene i sveprisutne kalkulacije koje su sedam dana tresle nogometno Turopolje, u jednom trenutku činilo se da Goricu preuzima Roy Ferenčina, u igri su bili i mnogi drugi potencijalni kandidati, ali predsjednik Nenad Črnko i sportski direktor Mario Brkljača uzeli su dovoljno vremena da o svemu razmisle i odvagnu, te su u konačnici imenovali Jeličića. Prethodnici su mu ostavili šest bodova na kontu, a debi će imati u subotu kada Gorica u okviru 7. kola gostuje u Kranjčevićevoj kod posljednjeplasiranog Rudeša.

- S obzirom na moju vezanost za Al Nassr nisam mogao odmah prihvatiti ponudu predsjednika Črnka i sportskog direktora Brkljače, ali kada sam to riješio, brzo smo se dogovorili i iznimno mi je drago što sam postao trener Gorice. Najviše me privuklo to što Gorica ima momčad punu karakternih igrača gdje vidim veliki prostor za napredak poslije prošle sezone, kada su se izvukli iz gotovo izgubljene situacije i ostali u ligi. Došao sam u vrlo organizirani sustav i želimo iz svake utakmice izvući maksimum - kazao je novi trener turopoljskog kluba Dinko Jeličić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 09:19