Stipe Perica (29) je pred potpisom za Rijeku

 Virginie Lefour/afp/profimedia
DVOJAC PRED POTPISOM

Iznenađujuća pojačanja na Rujevici. Stižu Amer Gojak i jedan od nekoć najvećih talenata HNL-a

Bivši mladi hrvatski reprezentativac je prije 11 godina iz Zadra prešao u Chelsea
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. rujan 2024. 15:09

Rijeka je ovog ljeta ostala bez dvojice kvalitetnih napadača, Franje Ivanovića i Jorgea Obregona. Kao zamjena na poziciji centarfora angažiran je bivši igrač Dinama Komnen Andrić, no on će ovih dana dobiti dodatnu konkurenciju.

Naime, pred potpisom za momčad s Rujevice je Stipe Perica. Kako je izvijestio Germanijak, 29-godišnji napadač pristao je na sporazumni raskid ugovora s belgijskim Standardom te bi se Rijeci trebao priključiti kao slobodan igrač.

Istovremeno, doznajemo da se na Rujevici sprema još jedan veliki transfer. Naime, na putu za kvarnerski klub je Amer Gojak, bivša zvijezda Dinama! Igrač iz Sarajeva proveo je sedam godina kao član Dinama (2015. - 2022.), u međuvremenu pamti i posudbu u Torino, a kasnije će preći u Ferencvaroš za milijun eura odštete.

Perica je, pak, bivši mladi hrvatski reprezentativac koji je prije 11 godina iz Zadra prešao u Chelsea za 2,45 milijuna eura. Nikad nije debitirao za Bluese, no 2016. ga je, nakon posudbe u NAC Bredi, kupio Udinese za 4,5 milijuna eura.

image
Virginie Lefour/zuma Press/profimedia

Nastupao je i za Frosinone, Kasimpasu, Mouscron i Watford, a zapažene igre u Maccabiju iz Tel Aviva bile su preporuka za transfer u Standard koji je za njega platio 900.000 eura.

Međutim, u Belgiji se nije naigrao, imao je malu minutažu, u 34 nastupa zabio je sedam golova te je tražio klub u kojem će se vratiti u formu iz Izraela kad je u sezoni 2021./22. isporučio 17 pogodaka u 46 nastupa.

Linker
05. rujan 2024 10:36