Ante Šimundža

 AFP
‘JAKO TEŠKA SREDINA‘

Javio se trener kojeg povezuju s klupom Hajduka: ‘Žive do listopada, a na kraju zaostaju 15-20 bodova za Dinamom‘

‘Otac mi je iz Splita i znam tu sredinu. Hajduk mi je prirastao srcu i poznajem splitski sindrom‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 14. svibanj 2024. 11:31

Ante Šimundža preporodio je Maribor, nanizao 14 prvenstvenih utakmica bez poraza, no svejedno u klupske vitrine niti ove sezone, drugu godinu za radom, neće stići niti jedan trofej. Zaostatak za Celjem je nedostižan dok je natjecanje u Kupu završeno šokantnim domaćim porazom Radomlja, inače momčadi s dna ljestvice. Bivši sportski direktor "ljubičastih" Zlatko Zahović nedavno je kazao kako Maribor pati od "splitskog sindroma" te da se euforija navijača pretvara u depresiju i sezonu koja završava bez ostvarenja visokih ciljeva, a Šimundža mu je odgovorio u emisiji na slovenskom Sportklubu.

- Otac mi je iz Splita i poznajem tu sredinu. Hajduk mi je prirastao srcu i poznajem splitski sindrom. Žive do rujna ili listopada, koliko Europa traje, a na kraju zaostaju između 15 i 20 bodova za Dinamom. I prije nego što je Zlatko to rekao, naglasio sam: euforija na temelju čega? Euforija može biti samo u pravom smjeru ili ideji. To pokazuju rezultati. Ali nemamo razloga za euforiju. Možemo biti zadovoljni transformacijom momčadi i željom za dokazivanjem i natjecanjem. Ono što je jučer se zaboravlja, ono što je danas je važno, ono što će biti sutra je budućnost - rekao je Šimundža.

image

Ante Šimundža

SOPA IMAGES LIMITED/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

I njegovo se ime spominje u špekulacijama za idućeg trenera Hajduka.

- Jako teška sredina, teško je reći što promijeniti ili što bi se trebalo promijeniti. Ponavljaju se želje, ali na kraju krajeva Dinamo je prvak. Ne razmišljam o tome, razmišljam kako biti što bolji s Mariborom, kako doći do rezultata, kako dati maksimum momčadi. No kamo će put odvesti, to je druga stvar. Ako se spominje slovenski trener, onda imamo kvalitetu. Izbornik Matjaž Kek ostavio je izniman trag u Hrvatskoj, njegovo se ime uvijek spominje u kuloarima. Ako se i moje spominje, to je samo pozitivno za nas - kazao je.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. svibanj 2024 11:35